VIDEO - Suplimentele alimentare pot oferi substante nutritive necesare
Când organismul nu reușește să își extragă din alimentație toate substantele nutritive necesare, există suplimente care să compenseze deficiențele.
“Suplimentele alimentare” adica mineralele si vitamine ajuta organismul sa functioneze corect si restabilesc echilibrul nutitional.
„Foarte importante sunt mineralele, in special magneziul. Dupa toamna, dupa iarna, consumam magneziu si toate procesele de contractii musculare, consumul emotional, este magnezofag, adica consuma nivelul de magneziu. In extractele din plante sunt mai putin intalnite, dar exista pulberi de magneziu”, explică nutriționistul Lygia Alexandrescu.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Pentru ca ele sa fie asimilate corect, trebuie sa stim si in ce combinatii au efectul scontat.
„Daca vorbim despre suplimente minerale, adic substante anorganice, ele vor fi consumate cu apa, adica diluate in apa sau consumata, bauta apa atunvci cand administram. Daca vorbim despre vitamin liposolubile, cum e vitamina D -uleiul de peste, atunci se va lua in timpul mesei, se vor lua in timpul meselor care contin lipide.
Adica un iaurt sau un galbenus de ou, in asa fel incat sa existe o legatura intre vitamin si bolul alimentar care contine lipide, astfel incat sa se absoarba, pt ca altfel, daca luam vitamine cu suc de portocale, nu exista absorbtie corecta”, spune Lygia Alexandrescu.In perioada de primavara, cand organismul este usor slabit si se adapteaza anotimpului cald, exista trei elemente care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatie.
In timp ce solutiile lichide, precum tincturile, au avantajul ca sunt mai usor absorbabile, exista riscul ca ele sa contina alcool. Cele mai recomandate forme de suplimente sunt, ne explica specialistul in nutritie, pulberea sau capsulele.
Ca orice lucru in exces, nici suplimentele alimentare nu trebuie luate in nestire. Curele sunt de o luna sau de trei luni, dupa cum ne sfatuiesc specialistii- in functie de cat de mare este carenta pe care trebuie sa o acopere.