Reţetă stufat de miel sau de ied: Ce punem pe masa de Paşte
Doar câteva zile ne mai despart de sărbătorile pascale. Gospodinele își fac cumpărăturile necesare pentru a prepara cele mai alese bucate. Iată o rețetă delicioasă de stufat de miel sau de ied alături de legume proaspete de primăvară.
În doar câteva zile, creștinii ortodocși sărbătoresc Învierea Mântuitorului Iisus Hristos. Pe lângă ouă roșii, pască, drob, cozonac, ciorbă, gospodinele pregătesc și celebrul stufat de miel sau de ied, după preferințe. Noi îți expunem cea mai rapidă și cea mai delicioasă rețetă a acestui preparat.
Reţeţa simplă de stufat de miel sau ied, specială pentru masa de Paşte
Ingredientele necesare: 750 g carne de miel cu os 8 legături ceapă verde 5 legături usturoi verde 2 linguri bulion 100 ml ulei 1 linguriță condimente pentru miel. Timpul de execuție este de 80 de minute: 20 de minute de preparare, iar de gătire- 60 de minute.
Modul de preparare a stufatului de miel sau ied
Începem să pregătim carnea de miel sau de ied, în funcție de gusturile fiecăruia. O prăjim în ulei încins, pe toate părțile. O scoatem când este gata, și în același ulei călim ceapa și usturoiul tăiate mărunt.
După ce se înmoaie, vom pune condimentele pentru miel și oaie și bulionul. Punem alături de bulion atâta apă cât sos dorim să avem la final. Apoi, lăsăm să dea în clocot.