Președintele României, Klaus Iohannis participă în perioada 7-8 mai 2021 la Porto, Republica Portugheză, la Summitul privind problematica socială, la reuniunea informală a Consiliului European, precum și la Summitul UE-India, în format de videoconferință, cu premierul Indiei, Narendra Modi, a informat Administrația prezidențială.

Citeste si: Klaus Iohannis, mulțumit de campania de vaccinare. "Am renunțat la toată birocrația. Stăm extraordinar de bine" (LIVE VIDEO)

Ce discută Klaus Iohannis cu liderii UE

Summitul social de la Porto are ca temă centrală implementarea optimă a Pilonului European al Drepturilor Sociale, potrivit presidency.ro. Evenimentul își propune să traseze prioritățile agendei sociale pentru următorul deceniu, astfel încât să răspundă provocărilor tranziției verzi și digitale.

Președintele Klaus Iohannis va avea o intervenție în cadrul celei de-a doua sesiuni tematice a Summitului privind competențele și inovarea.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Nicuşor Dan anunță noi schimbări privind circulația autobuzelor în timpul nopții

În cadrul reuniunii informale a Consiliului European, subiectele abordate se vor referi la relațiile dintre Uniunea Europeană și India, în perspectiva Summitului informal UE- India, precum și la elemente referitoare la gestionarea pandemiei de COVID-19.

Ajutor din partea Europei pentru India

Summitul UE-India are în vedere tematici care vizează consolidarea cooperării în efortul de combatere a pandemiei de COVID-19, reafirmarea interesului ambelor părți față de continuarea dezvoltării legăturilor comerciale, promovarea multilateralismului eficient, consolidarea cooperării

în ceea ce privește principalele provocări în materie de politică externă și securitate, precum și încurajarea cooperării în domeniul conectivității.

Este avută în vedere agrearea unei Declarații politice comune UE-India, axate în principal pe aspecte legate de combaterea pandemiei de COVID-19 şi redresarea socio-economică durabilă și digitală.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si