Restricții nunți 2021. Câte persoane au voie la petrecere

Restricții nunți 2021. Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, noi măsuri de relaxare care intră în vigoare din 15 mai. Șeful statului a precizat că eliminarea restricțiilor se va face gradual, următoarele etape fiind 1 iunie și 1 iulie, dar cu condiția ca vaccinarea să meargă în ritm alert în continuare.

V om avea o relaxare pas cu pas.

Aceste relaxări sunt condiţionate de 2 factori importanţi – evoluţia pandemiei şi gradul de vaccinare. Dacă vrem mai multă relaxare, trebuie să respectăm măsurile care rămân în vigoare şi trebuie să ne vaccinăm. Aşa de simplu este ”, a declarat preşedintele Iohannis.

Citeste si: VIDEO -Nunțile, încă interzise, mirii au trecut granița ca să petreacă

Restricții nunți 2021. Noi reguli pentru evenimente de la 1 iunie

Restricții nunți 2021. Președintele Klaus Iohannis a precizat că activităţile în aer liber vor fi posibile cu spectatori, cu 25% din locuri ocupate, începând din acest weekend. Evenimentele de interior, aici fiind incluse și majoritatea petrecerilor de nuntă, vor fi permise în anumite condiții după 1 iunie.

”În interior vom avea câteva măsuri de relaxare din 1 iunie, când va creşte capacitatea de cazare, capacitatea de servire”, a mai spus Klaus Iohannis.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si:  Șeful OMS s-a vaccinat abia acum. Ce tip de vaccin i-a fost administrat

De la 1 iunie, evenimentele private în exterior se vor putea desfăşura cu 70 de persoane, iar în interior cu cel mult 50 de persoane. Numărul acestora va creşte atât de la 1 iulie, cât şi de la 1 august. 

Veste bună: în ce condiții se elimină toate restricțiile la nunți

Dacă organizatorul garantează că toate persoanele sunt vaccinate, se renunţă la restricţionarea numărului de participanţi.

"Avem, bunăoară: nunți, botezuri, mese festive unde pot participa în exterior, deci în aer liber, începând cu 1 iunie maximum 70 de persoane; nunți, botezuri, mese festive în interior maximum 50 de persoane de la 1 iunie. De la 1 iulie numărul crește, de la 1 august numărul crește. Dar, și aici este foarte important, dacă organizatorul garantează că toate persoanele care participă sunt vaccinate se renunță la restricționarea numărului de participanți", a explicat șeful statului.

Mai concret, dacă, pe 15 iulie, cineva dorește să organizeze o nuntă într-un spațiu închis, în interior, și garantează că toți participanții sunt vaccinați nu se mai aplică restricționarea la un număr de 70 de persoane, a precizat Klaus Iohannis.

Citeste si: Arafat, despre revenirea la normalitate: ”Când ne vom vaccina 60 – 70% e posibil să atingem acest deziderat”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si