Tot mai mulți români vor să afle cum pot fi organizate nunțile în 2021, în contextul pandemiei de coronavirus. Veștile bune cu privire la acest subiect au venit inițial de la președintele Klaus Iohannis, iar apoi de la premier și alți oficiali guvernamentali.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, avertisment despre un posibil val 4 al pandemiei

Nunți coronavirus 2021.  Președintele Klaus Iohannis a anunțat primul noile măsuri de relaxare cu privire la evenimentele private care au intrat în vigoare din 15 mai și etapele de relaxare progresivă din această

vară. 

Șeful statului a precizat că eliminarea restricțiilor se va face gradual, următoarele etape fiind 1 iunie și 1 iulie, dar cu condiția ca vaccinarea să meargă în ritm alert în continuare.

V om avea o relaxare pas cu pas. Aceste relaxări sunt condiţionate de 2 factori importanţi – evoluţia pandemiei şi gradul de vaccinare. Dacă vrem mai multă relaxare, trebuie să respectăm măsurile care rămân în vigoare şi trebuie să ne vaccinăm.  Aşa de simplu este  ”, a declarat preşedintele Iohannis la mijlocul lunii mai.

Citeste si:  VIDEO -Nunțile, încă interzise, mirii au trecut granița ca să petreacă

Restricții nunți 2021. Noi reguli pentru evenimente de la 1 iunie

Restricții nunți 2021.  Președintele Klaus Iohannis a precizat că activităţile în aer liber vor fi posibile cu spectatori, cu 25% din locuri ocupate.

Evenimentele de interior, aici fiind incluse și majoritatea petrecerilor de nuntă, vor fi permise în anumite condiții după 1 iunie.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În interior vom avea câteva măsuri de relaxare din 1 iunie, când va creşte capacitatea de cazare, capacitatea de servire ”, a mai spus Klaus Iohannis.

Citeste si:   Șeful OMS s-a vaccinat abia acum. Ce tip de vaccin i-a fost administrat

De la 1 iunie, evenimentele private în exterior se vor putea desfăşura cu 70 de persoane, iar în interior cu cel mult 50 de persoane. Numărul acestora va creşte atât de la 1 iulie, cât şi de la 1 august. 

Citeste si: Florin Cîţu: „5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie. România, ştiu că putem!”

Veste buna despre nunti dupa 1 iunie: Dacă organizatorul garantează că toate persoanele sunt vaccinate, se renunţă la restricţionarea numărului de participanţi.

Veste bună: în ce condiții se elimină toate restricțiile la nunți

Dacă organizatorul garantează că toate persoanele sunt vaccinate, se renunţă la restricţionarea numărului de participanţi.

"Avem, bunăoară:  nunți, botezuri, mese festive  unde pot participa în exterior, deci în aer liber, începând cu 1 iunie maximum 70 de persoane; nunți, botezuri, mese festive în interior maximum 50 de persoane de la 1 iunie. De la 1 iulie numărul crește, de la 1 august numărul crește. Dar, și aici este foarte important, dacă organizatorul garantează că toate persoanele care participă sunt vaccinate se renunță la restricționarea numărului de participanți", a explicat șeful statului.

Mai concret, dacă, pe 15 iulie,  cineva dorește să organizeze o nuntă într-un spațiu închis, în interior, și garantează că toți participanții sunt vaccinați nu se mai aplică restricționarea la un număr de 70 de persoane, a precizat Klaus Iohannis.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: VIDEO- Petreceri fără restricții în toată România, mai ales în Capitală

Nunți fără limită de număr, cu condiția ca toți să fie vaccinați

Premierul Florin Cîţu a declarat, la mijlocul acestei luni, că barurile, cafenelele, cluburile şi discotecile s-ar putea deschide cu o capacitate de 50% de la 1 iunie, cu condiția ca acces să aibă doar persoanele vaccinate.

"Avem baruri, cafenele, cluburi, discoteci şi aşa mai departe, care în continuare până la 1 iunie rămân închise. De la 1 iunie propunerea era să se deschidă cu o capacitate la jumătate, cam aşa, dar pentru persoane vaccinate, de exemplu, sunt propuneri la care ne uităm.(...)Maximum 50% din capacitate. Vom vedea. Noi vorbim de vaccinaţi", a spus Florin Cîţu la un post TV.

Întrebat dacă asta înseamnă că oamenii vor prezenta certificatul de vaccinare anti-COVID-19 la intrare, premierul a adăugat: "Vom vedea. Vedeți, lucrurile acestea le vedem pe parcurs cum le vom implementa. Nu are sens să intru acum în detalii, pentru că e în funcție și de discuțiile pe care le avem, dar avem evenimentele private, cu nunți, botezuri, mese festive ș.a.m.d, și acolo există o limită pe care noi o punem, de exemplu, la interior, maximum 70 de persoane la o incidență de sub 3 la mie, dar atunci când organizatorul își asumă că va face doar cu persoane vaccinate numărul poate să fie mai mare. La fel și la exterior", a spus premierul.

Premierul României a ținut să precizeze că dacă se va opri vaccinarea împotriva coronavirusului, ne vom întoarce la restricții.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si