Experții ANM au anunțat furtuni şi ploi abundente în România până sâmbătă. Temperaturile scad în majoritatea regiunilor, în sudul țării însă, sunt așteptate cele mai ridicate temperaturi din acest weekend.

Citeste si: BREAKING: Inundații puternice în nordul țării. Aproximativ 100 de persoane au fost evacuate

Românii au parte de vremea rea și în acest sfârșit de săptămână. Până sâmbătă vom avea parte de furtuni violente și ploi torențiale.

Alertă de vreme rea în România

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), vremea este instabilă și răcoroasă azi. Cerul are înnorări temporar accentuate şi, pe arii extinse, în centrul, estul şi sudul ţării va ploua. Aversele vor avea şi caracter torenţial, însoţite de descărcări electrice şi, izolat, de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă însemnate, local peste 20…30 l/mp, iar pe arii restrânse 50…70 l/mp în special în sudul şi estul Transilvaniei şi în jumătatea de nord a Moldovei, precum şi în zonele montane aferente.

În Capitală vor fi averse şi descărcări electrice mai ales în cursul zilei, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 15…25 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă va fi de 14…15 grade.

Citeste si: Norul de praf saharian a ajuns în România. Care sunt efectele asupra sănătății

Cum va fi vremea în weekend

Vremea va fi frumoasă sâmbătă doar în sud-estul ţării. Acolo vor fi 26 de grade. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi se vor semnala averse, posibil însoţite de descărcări electrice în zonele montane, local în vest, nord-vest şi centru, iar pe arii mai restrânse în sud-estul ţării. Pe alocuri vor fi cantităţi de apă mai însemnate şi condiţii de grindină.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În restul României, cerul va fi variabil, iar ploile îşi vor face apariţia doar izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări la munte, în est şi sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 16 grade. Pe suprafeţe mici vor fi condiţii de ceaţă.

În Capitală aversele nu se opresc. Va ploua slab, iar temperatura maximă va fi în jur de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 12…14 grade.

Citeste si: Alertă meteo de la ANM. Vreme deosebit de rece, lapoviță și ninsoare

meteo în weekend 29 30 mai 2021
Când se termină vremea rea.[Sursa foto: PixaBay]

Duminică vremea va fi răcoroasă și instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi se vor semnala averse, trecător însoţite de descărcări electrice, în zonele montane, local în nord-vestul şi centrul ţării, pe arii mai restrânse în sud şi izolat în rest.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Pe seară, ploile se extind în regiunile sud-vestice şi în extremitatea de sud a teritoriului.

Precipitațiile vor avea şi caracter torenţial, iar pe alocuri se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 16 grade, mai scăzute în depresiuni. De asemenea, pe suprafeţe mici vor fi condiţii de ceaţă.

În București vor fi înnorări temporare. În prima parte a zilei vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 10…13 grade.

Citeste si: ANM a emis cod galben de instabilitate atmosferică. Care sunt județele afectate


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si