"Omenirea va trebui să înveţe să coexiste cu acest virus, să îl împiedice să se răspândească şi să determine, apoi, apariţia unor focare ale bolii", a declarat David Nabarro pentru postul de televiziune britanic Sky News.

"Eradicarea sa nu este în prezent o ţintă rezonabilă pentru omenire", a mai spus acelaşi oficial OMS.

Citeste si: Bilanţ COVID-10 azi, 6 iunie 2021: Câte cazuri noi s-au raportat în ultimele 24 de ore?

Conform acestuia, oamenii trebuie să facă în aşa fel încât să poată să trăiască alături de acest virus în perioada imediat următoare.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Noul coronavirus nu va fi eradicat prea curând
Noul coronavirus nu va fi eradicat prea curând

O nouă tulpină, descoperită recent în Nepal

David Nabarro a dezvăluit că o serie de raportări despre o nouă variantă a coronavirusului, descoperită recent în Nepal, sunt în prezent examinate de oamenii de ştiinţă.

"De fiecare dată când se produce o creştere bruscă a numărului de cazuri, în mintea oamenilor există gândul că este posibil să fi apărut o nouă variantă.

Nu ar fi surprinzător", a adăugat oficialul OMS.

Citeste si: Noi vaccinuri anti-COVID ajung în România

Considerând că acesta va fi "tiparul viitorului", David Nabarro a mai preciat că "noul coronavirus nu va fi eradicat prea curând, pentru că vor apărea noi variante".

Până la ora actuală, la nivel mondial au fost raportate peste 172 de milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi peste 3,7 milioane de decese asociate maladiei COVID-19, potrivit statisticilor OMS.

Citeste si: Angela Merkel vine cu vești bune. Restricțiile COVID din Germania nu se prelungesc


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si