Varianta Delta a coronavirusului este originară din India și aceasta a provocat valul uriaș de infectări tot de acolo, țara ajungând astfel la peste 29,5 milioane de infectări cu noul coronavirus şi aproape 375.000 de decese provocate de teribilul virus.

Specialiștii și virusologii sunt de părere că varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă, dar şi mai periculoasă. În cazul în care tulpina respectivă nu duce la deces, este foarte posibil ca ea să lase sechele adânci.

În primul rând trebuie precizat că tulpina Delta nu a lovit doar India ci a apărut în zeci de ţări din întreaga lume, multe acestea impunând din nou restricţii agresive. Deocamdată, autorităţile din România dau asigurări că tulpina Delta nu reprezintă un pericol pentru ţara noastră.

Citeste si: VIDEO- Vaccinurile anti-COVID ar putea provoca unele inflamații cardiace

Ce pățești dacă te infectezi cu tulpina Delta a coronavirusului

Medicii specialiști susţin faptul că, atunci când o persoană se infectează cu tulpina Delta a coronavirusului are mare nevoie să ajungă sub supraveghere medicală, astfel că majoritatea pacienţilor infectaţi cu tulpina Delta a coronavirusului ajung să se interneze în spital.  

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: După 18 ani de căsătorie, un italian a aflat că soția sa fusese bărbat. A mers direct la tribunal- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Tulpină COVID[Sursa foto: PixaBay]

Tulpina Delta poate provoca pierderea auzului

Totodată, tulpina este periculoasă pentru că poate duce inclusiv la pierderea auzului, dar şi la apariţia unor distrugeri ale ţesuturilor. Distrugerea ţesuturilor poate fi înregistrată la pacienţii care dezvoltă microtromboze, mici cheaguri de sânge care duc la moartea ţesuturilor respective. În aceste cazuri, pacienţii ajung să aibă cangrene, ceea ce înseamn un alt risc de a-şi pierde viaţa.

Specialiştii britanici, unde s-au înregistrat deja multe infectări cu tulpina Delta a coronavirusului, recomandă prudenţă şi afirmă că încă se fac cercetări în legătură cu transmiterea acestei infecţii şi impactul sanitar avut.

Citeste si: Ce eficiență are vaccinul anti-COVID-19 Novavax?

Ce se va întâmpla în toamna anului 2021

Coronavirus [Sursa foto: PixaBay]

Este foarte posibil ca în toamna anului 2021 să avem un val patru de infectări cu noul COVID-19, val care să aibă la origine tocmai tulpina de Delta ce a făcut prăpăd în India.

Deși restricțiile anti-COVID-19 s-au relaxat, specialiştii din sănătate recomandă prudenţă şi afirmă faptul că vaccinurile de coronavirus aflate deja pe piaţă pot ajuta atât la reducerea nivelului de infectare, cât şi la posibilitatea de a trece mai uşor peste o eventuală infectare cu tulpina Delta a coronavirusului.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si