Lockdown în Lisabona. Guvernul portughez va limita călătoriile către și dinspre zona metropolitană a Lisabonei în weekend, după o creștere a cazurilor de coronavirus în regiune. Restricțiile privind circulația se vor aplica de vineri, ora 15:00, cu unele excepții, inclusiv călătoriile internaționale.

Anunțul a fost făcut de ministrul președinției, Mariana Vieira da Silva, într-o conferință de presă la Lisabona, potrivit Bloomberg. Portugalia, ţară cu circa 10 milioane de locuitori, a înregistrat ieri 1.350 de noi cazuri de COVID-19, cel mai ridicat bilanţ zilnic după luna februarie, joi fiind raportate 1.233

de noi cazuri, dintre care circa 800 în regiunea Lisabonei

Citeste si: Țara care ridică restricțiile pentru românii vaccinați împotriva Sars-Cov-2

Varianta Delta de SARS-COv2, vinovată de explozia de infectări

„Se pare că există o prevalență mai mare a variantei Delta de coronavirus în regiunea Lisabona", a spus ministrul. Guvernul încearcă să controleze creștere  infecțiilor în jurul Capitalei și anunțat deja că următorul pas al unui plan de ușurare treptată a măsurilor de izolare în toată țara nu se va aplica la Lisabona.

Portugalia își propune să administreze cel puțin o doză de vaccin Covid-19 la 70% din populația sa adultă până pe 8 august.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Florin Cîţu: „Nu ar trebui să avem discuţii despre valul patru al pandemiei”

Potugalia se află într-o „situație îngrijorătoare”

Ministrul portughez al Administrației, Mariana Vieira da Silva, a declarat joi că țara sa se află într-o „situație îngrijorătoare”, în ceea ce privește incidența noilor cazuri de Covid-19 și riscul transmiterii în creștere.

Mariana Vieira da Silva, șefa consiliului de miniștri de la Lisabona[Sursa foto: Twitter]

Rata de incidență este situată la 90,5 cazuri la 100.000 de locuitori, iar rata de transmitere a infecției pentru Portugalia continentală este de 1,13, a explicat Mariana Vieira da Silva într-o conferință de presă la sfârșitul reuniunii Consiliului de Miniștri.

Citeste si: Noile tulpini de coronavirus pun stăpânire pe România. 30 de decese, provocate de virusul mutant

„Suntem acum într-o situație care este deja destul de departe de zona verde și, prin urmare, țara se află într-o situație mai îngrijorătoare decât era în urmă cu o săptămână, în ansamblu, dar sunt mari diferențe teritoriale”, a spus ministrul.

potrivit Portugal News.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si