În Marea Britanie s-a înregistrat o creştere explozivă a numărului de infecţii în ultimele săptămâni, din cauza răspândirii rapide a variantei Delta, identificată pentru prima dată în India, în ciuda unui program de vaccinare publică care a mers foarte bine.

Citeste si: Varianta indiană COVID-19 va face ravagii în Germania până la toamnă

Criza tulpinii indiene în Marea Britanie 

Mult mai contagioasă decât varianta Alpha, care a apărut la sfârşitul anului 2020 în Kent, în sud-estul Angliei, noua tulpină Delta a început să se răspândească mai ales în nord-vestul Angliei înainte de a se răspândi în restul Regatului Unit.

Conform Agerpres, noua tulpină se răspândește în special în rândul tinerilor care nu au fost încă vaccinaţi. Potrivit Public Health England (PHE), circa 99% dintre infecţiile raportate în ţară corespund variantei Delta.

Citeste si: UEFA ia în calcul să mute semifinalele și finala Euro 2020 de la Londra la Budapesta

Probleme pentru suporterii englezi la meciurile EURO 2021 de la Roma

Potrivit BBC, restricțiile impuse de Italia va face imposibil pentru suporterii Angliei să participe la un meci de optimi pe Wembley pe data de 29 iunie și un sfert de finală la Roma pe 3 iulie, în condițiile în care Anglia termină pe primul loc grupa D și va câștiga primul meci eliminatoriu.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Noile tulpini de coronavirus pun stăpânire pe România. 30 de decese, provocate de virusul mutant

Moment de răscruce pentru Londra înainte de finala EURO 2021

Înaintea Italiei, Franţa, Austria şi Germania au introdus diferite restricţii pentru persoanele care intră din Marea Britanie.

UEFA a anunțat vineri că ia în calcul să mute semifinalele și finala Euro 2020 de la Londra la Budapesta, în cazul în care Guvernul britanic nu este dispus să relaxeze restricțiile anti-COVID pentru a permite accesul fără carantină a delegațiilor străine și a spectatorilor din alte țări.

Citeste si: VIDEO- Un bărbat s-a otrăvit cu antiinflamatoare, de teamă să nu ia COVID

Boris Johnson a oferit o reacție după informațiile apărute de astăzi, subliniind importanța sănătății publice. Cu toate acestea, premierul britanic pare dispus să negocieze cu UEFA.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

"Vom face ceea ce trebuie pentru ca țara să fie în siguranță în ceea ce privește COVID-19.

Evident, aceasta va fi prioritatea noastră și vom discuta cu UEFA pentru a vedea ce își doresc cei de acolo și dacă vom putea face anumite excepții. Însă prioritatea trebuie să rămână sănătatea publică", a declarat Boris Johnson, potrivit Digi Sport.

Italia, mai permisivă cu SUA și Japonia

Autorităţile italiene au ridicat, în schimb, restricţiile sanitare în vigoare pentru călătorii din Statele Unite, Canada, Japonia şi statele membre ale Uniunii Europene care au aprobat un certificat COVID, cu respectarea uneia din condiţiile cerute în acest document, adică vaccinare, test efectuat cu 48 de ore înainte sau să fi trecut prin boală, relatează Agerpres.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si