Virușii informatici sunt foarte răspândiți și pot compromite informații particulare, pot distruge datele, pot afecta hardware-ul și sunt consumatori de timp, resurse și energie. Virușii descărcați de utilizatori sunt responsabili de 2.000.000 până la 5.000.000 de atacuri zilnic. Unele tipuri de virusuri pot avea ca rezultat chiar daune în valoare de miliarde de dolari. Deoarece majoritatea virușilor informatici sunt livrați prin e-mail, iar o strategie eficientă de securitate a e-mailurilor este esențială în protejarea afacerii dumneavoastre de amenințări cibernetice.
Ce sunt virușii prin e-mail și cum funcționează?
Virușii prin e-mail pot fi reprezentați de majoritatea virușilor informatici și constă într-un cod rău intenționat care este distribuit în mesajele de e-mail și poate fi activat atunci când un utilizator face clic pe un link dintr-un mesaj de e-mail, sau descarcă un atașament de e-mail. E-mailurile cu viruși sunt înmod normal programate pentru a fi trimise tuturor celor din agenda victimei îndată ce computerul său a fost infectat și prin urmare, tind să se răspândească rapid.
Citeste si: 7 beneficii ale unui Smart TV și de ce camera dvs. de zi este incompletă fără unul
Virușii sunt în mod obișnuit legați de atacuri de phishing, în care hackerii trimit e-mailuri frauduloase ce par a fi trimise din surse autorizate cu scopul de a înșela utilizatorii în schimbul informațiilor particulare. E-mailurile spam și malware au o eficiență ridicată în infectarea sistemelor și a compromiterii rețelelor.
înfundă serverele și căsuțele de e-mail și conduc de multe ori la refuzarea serviciilor către utilizatori legitimi, în timp ce sistemul procesează aceste mesaje în bloc.
Cum se poate preveni infectarea cu viruși prin email?
Este foarte important să știți cum să recunoașteți un virus prin e-mail, precum și să apelați la cele mai bune practici de securitate de bază pentru e-mail, protejând astfel datele companiei pe care o dețineți.
Iată câteva sfaturi foarte utile în prevenirea infectării cu viruși prin email:
1. nu faceți click pe linkurile ciudate primite pe email
2. actualizați frecvent sistemul de operare și browserul web
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
3. nu deschideți fișiere executabile incluse ca atașamente de e-mail
4. verificați sursa oricărui e-mail suspect pe care îl primiți
5. fiți precauți atunci când vă partajați adresa de e-mail- dacă aceasta ajunge în mâinile greșite, poate fi utilizată pentru a trimite un e-mail convingător care conține un virus dăunător
6. utilizați un serviciu VPN
În ceea ce privește ultimul sfat, trebuie să știți că utilizarea unui serviciu VPN vine cu beneficii de securitate online.
Vă schimbă adresa IP, ascunde activitățile de navigare de la ISP și vă permite să accesați conținut cenzurat. O criptare VPN puternică este cea care vă protejează datele de hackeri. Un VPN nu vă protejează singur de viruși sau alte programe malware. Acesta vă asigură numai traficul online și îl face privat, fără a vă afecta descărcările. Un VPN vă poate salva de infecțiile malware într-un mod indirect.
De exemplu, unii furnizori de VPN au funcții care pot bloca site-uri web sau anunțuri rău intenționate.
Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro
Citeste si: Contractor sau angajat în domeniul IT? Avantaje și dezavantaje
Un serviciu VPN direcționează traficul dispozitivului și conexiunea la internet printr-un server VPN. Acesta vă maschează adresa IP și criptează comunicarea, făcând-o ilizibilă pentru părțile neautorizate. Dar nu modifică și nu vă inspectează fișierele în niciun fel. Acest mecanism de funcționare nu vă poate proteja dispozitivul de viruși, deoarece acest malware poate face parte din fișierele descărcate.Pentru a vă convinge de utilitatea și eficiența unui asemenea serviciu, puteți descărca și testa gratuit unul dintre software-urile VPN. Un VPN funcționează pe o conexiune activă la Internet, în timp ce un virus de computer poate deteriora sistemele chiar și atunci când sunteți offline. O rețea VPN nu este potrivită pentru a vâna sau a elimina malware de pe dispozitivul dumneavoastră, dar îngreunează atacatorilor să vă pirateze sistemele.
În concluzie, hackerii răspândesc viruși pentru a fura informații sensibile și a face computerele mai inutilizabile ca niciodată. Confidențialitatea dvs. este în pericol, iar un VPN este o alegere excelentă pentru a-l proteja. VPN acționează ca o măsură proactivă pentru prevenirea diverselor amenințări online. Pentru a vă proteja pe deplin de amenințările online, ar trebui să utilizați întotdeauna un VPN alături de un antivirus.