În calendarul creștin ortodox, pe data de 6 iulie Biserica Ortodoxa îl prăznuiește pe Sfântul Sisoe, si totodată acesta este unul dintre cei mai pomeniți Sfinți.

Sfântul Sisoe cel Mare a fost unul dintre ucenicii Sfântului Antonie cel Mare. Sisoe cel Mare înfăptuit mari minuni, deoarece a primit de la Dumnezeu puterea de a vindeca bolnavii și de a învia morții. Sfântul Sisoe s-a adăpostit în pustia Egisputului, timp de 72 de ani, conform creștinortodox.ro.

Calendar ortodox 6 iulie 2021: Sfântul Sisoe apără copiii și alungă toate relele

Fiind zi de sărbătoare mare ppentru creștini, în ziua de 6 iulie atunci când este prăznuit Sfântul Sisoe, oamenilor le este interzis să muncească terenurile agricole, femeilor să coasă sau alte treburi casnice.

Se spune că uneori, Sfântul Sisoe se ruga atât de mult pentru cei aflați în suferință încât, zile la rând, uita să se mai hrănească.

Puterea sa primită de la Dumnezeu, le dădea oamenilor şansa de îndreptare, căci Sfântul Sisoe credea cu tărie că greşeala poate fi îndreptată nu prin mustrare, ci prin pocăinţă îndelungată, pritr-o credință sinceră față de Dumnezeu di partea celui vulnerabil.

Sfântul Sisoe a făcut mai multe miracole, în special în privința însănătoşiri celor grav bolnavi. Ziua lui este ţinută pentru copiii bolnavi de gâlci, de bube şi de alte suferinţe.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Calendar ortodox 6 iulie 2021: Sf. Sisoe. Ce nu ai voie să faci în această zi sfântă?
Calendar ortodox 6 iulie 2021: Sf. Sisoe. Ce nu ai voie să faci în această zi sfântă?[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Calendar ortodox azi, 5 iulie 2021: Sf. Atanasie. Ce nu ai voie să faci în această zi de sărbătoare?

Câteva dintre minunile săvârșite de Sfântul Sisoe

Odată, un mirean a mers cu fiul său la avva Sisoe, pe muntele avvei Antonie, dar pe drum s-a întâmplat că fiul a murit, scrie Ziarul Lumina. Tatăl nu s-a tulburat, ci l-a luat în braţe şi l-a dus, cu credinţă, la bătrân, căzând amândoi la pământ, ca şi cum ar fi făcut închinăciune, ca să fie binecuvântaţi. După aceea tatăl s-a sculat, l-a lăsat pe fiu la picioarele bătrânului şi a ieşit afară. Bătrânul, crezând că i se închină, îi zice: „Ridică-te şi du-te afară“, căci nu ştia că-i mort. Copilul s-a ridicat şi a ieşit după tatăl său.

Potrivit unei legende a Sfântului Sisoe, din folclorul roman,  el ar fi avut o soră, care s-a închis într-o chilie, alături de două slujitoare, cu provizii suficiente pentru trei ani, pentru a-l aduce pe lume pe cel de-al șaselea copil al ei. Atunci, Dumnezeu l-a trimis pe Sisoe, pe vreme de furtună, la peştera surorii lui. Când a intrat, împreună cu el s-a strecurat și diavolul, sub forma unui grăunte sub copita calului.

Citeste si: Sfântul Ilie 2021: Pe ce dată pică sărbătoarea?

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Astfel, diavolul a furat copilul, iar Sisoe a pornit în căutarea lui. A întrebat o salcie de el, aceasta i-a spus că nu știa nimic, iar sfântul a blestemat-o să înflorească şi să nu rodească. Pentru același răspuns, rugul a fost blestemat să fie de râsul lumii. Pentru că paltinul l-a ajutat, a fost binecuvântat să stea înaintea bisericii şi să cheme păcătoşii la pocăinţă. Măslinul a fost blagoslovit să fie dătător de mir pentru botez. Sisoe a salvat copilul și a alungat diavolul. Iar din acel moment, a rămas recunoscut ca fiind protectorul copiilor şi cel ce pune răul pe fugă.

Cuviosul Sisoe a s-a stins din viață în anul 429.

Citeste si: Rugăciune către Sfinții Apostoli Petru si Pavel. Cum să te rogi pentru bunăstare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si