Conform regulamentului realizat de Universitatea Politehnica din București, admiterea se face printr-un concurs bazat pe 3 probe (P1, P2 și P3), care se va desfășura în trei sesiuni.

Când încep înscrierile şi la ce materii poţi da examen?

- Sesiunea I – Admitere anticipată (concurs de dosare). Aînceput la data de 5 aprilie 2021 și participă toate cele 15 facultăți din cadrul Universității Politehnică București.

Această sesiune este pentru acei candidați care au obținut rezultate deosebite în cadrul olimpiadelor și concursurilor de profil desfășurate pe parcursul liceului, dar și celor cu rezultate bune.

Admitere UPB 2021. Când încep înscrierile şi la ce materii poţi da examen?
Admitere UPB 2021. Când încep înscrierile şi la ce materii poţi da examen?[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Edu.ro Rezultate BAC 2021. Ierarhia mediilor pe judeţe. Vezi notele la Bacalaureat 2021

Sesiunea I a fost împărțită în trei faze:

- faza I: înscrierea de pe 5 aprilie 2021 și s-a încheiat pe 22 iunie, ora 16:00.
- faza II: pentru candidații care au aplicat în vederea admiterii fără concurs (valabil pentru candidații cu rezultate excepționale sau care au câștigat olimpiade)- publicarea rezultatelor intermediare a fost efectuată pe 26 iunie ora 16:00.

În cadrul UPB, rezultatele finale s-au afișat pe 28 iunie, ora 16:00.

- faza III: Admitere Etapa II – Validare, confirmare, participare la glisare(opțional) înscriere în anul I și înmatriculare începe la data de 12 iulie, ora 08:00 și se încheie după două zile (14 iulie, ora 16:00).

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

- Sesiunea II – Admitere (concurs cu probe scrise) și, acolo unde este cazul. Sesiune aceasta începe în 9 iulie (ziua afișării rezultatelor finale la Bacalaureat). Astfel, testarea performanțelor candidaților înscriși la această sesiune și ierarhizarea lor în vederea admiterii, se face în proporție de 80% pe baza rezultatelor obținute în urma examenului scris din data de 19 iulie 2021 (probele P1 și P2) și, în proporție de 20%, pe baza rezultatelor obținute la examenul național de Bacalaureat (proba P3 – media generală la Bacalaureat).

Admitere UPB 2021. Când încep înscrierile şi la ce materii poţi da examen?
Admitere UPB 2021. Când încep înscrierile şi la ce materii poţi da examen?[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Rezultate BAC 2021: Notele elevilor pe judeţe, publicate pe bacalaureat.edu.ro

Și sesiuea II se împarte tot în trei faze, și anume:

- Faza I: Înscriere începe în 09 iulie, ora 09:00, odată cu deschiderea aplicației on-line pentru înscriere și se va termina 8 zile mai târziu (17 iulie,ora 16:00).

- Faza II – Admitere preliminară, adică rezultatele intermediare obținute în urma examenului scris (pentru probele P1 și P2 din data 19 iulie 2021) si a ordonării candidaților în funcție de media generală de concurs, vor fi publicate în dimineața zilei de 20 iulie.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

- Faza III – Admitere Etapa II – Validare, confirmare, participare la glisare externă, înscriere și înmatriculare în anul I – începe în 21 iulie, la ora 08:00 și va dura 4 zile pentru candidații admiși preliminar și respectiv, pe durata a 5 zile pentru candidații preliminar în așteptare care doresc să participe la o eventuală glisare.

Citeste si: Contestaţii BAC 2021: Cum se pot depune online contestaţiile la Bacalaureat? Model cerere

Sesiunea III – Admitere-completare (concurs de dosare)

Astfel, candidații care se vor înscrie la una dintre cele 15 facultăți din cadrul Universității Politehnică din București vor avea nevoie de aceste acte la dosarul de înscriere:

- 3 fotografii (format 3×4 cm, color, pe hârtie mată);
- diploma sau adeverința de bacalaureat (original);
- foaia matricolă eliberată de liceu (original);
- copie după certificatul de naștere;
- copie după Cartea de Identitate;
- adeverință medicală (eliberată de liceu sau de medicul de familie);
- fișă de înscriere (se va completa la secretariatul fiecărei facultăți).


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si