Copilul de doar 4 ani a fost găsit singur și dezorientat pe un bulevard din Galați. Trecătorii care l-au remarcat au sunat imediat la 112. Micuțul nu a știut însă să le spună polițiștilor unde locuiește, cum a ajuns acolo, sau cum îi cheamă pe părinții lui. După ore bune oamenii legii au reușit să dea de mama care il abandonase.

Au găsit-o la 60 de kilometri distanță de Galați, acasă la concubinul ei, unde se mutase de cateva luni cu baietelul pe care il avea dintr-o alta relatie.
  
Femeia în vârstă de 29 de ani a recunoscut la audieri că a venit în Galați pentru a-și abandona copilul. L-a păcălit pe micuț că merge să cumpere covrigi și revine.

"Aceasta a precizat că și-a abandonat copilul pentru că nu are resurse financiare pentru a-l crește și pentru că mama ei este foarte agresivă atât cu ea, cât și cu copilul și cu ea în prezența copilului. Iar ea nu poate să-l mai crească pentru că și copilul manifestă comportament violent față de dumneaei, o lovește", a afirmat Camelia Todorovici – avocat din oficiu.
 
"S-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abandon de familie, iar față de aceasta s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore pe bază de ordonanță", spune Ciprian Stoica – purtător de cuvânt IPJ Galați.

Citeste si: O fetiță aproape că a rămas fără o mână după ce a făcut baie în piscină

Copilul a fost preluat de DGASPC Galați 

Copilul a fost preluat de reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Galați.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"De la momentul în care am fost sesizați cu privire la această situație copilul a fost asistat tot timpul de un psiholog împreună cu un asistent social. În acest moment copilul a fost preluat în regim de urgență și a fost plasat la un asistent maternal profesionist", a afirmat Tania Calcan – purtător de cuvânt DGASPC Galați.

Citeste si: VIDEO| Femeie înjunghiată de concubinul ei şi abandonată într-o mașină, la Iași

Femeia și-a petrecut noaptea în arestul IPJ Galați iar în cursul zilei de astăzi aceasta urmează să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați cu propunere de arestare preventivă.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si