Astfel, când s-a aflat că Nelu Iordache se va întoarce din Italia, procurorii l-au așteptat direct pe aeropot. Omul de afaceri a fost dus direct la audieri într-un dosar în care este acuzat de fapte de corupție.

Cine este Nelu Iordache și ce avere are acesta? Acesta a fost saltat de DNA direct din avion

Omul de afaceri Nelu Iordache a fost condamnat pe 18 martie de Tribunalul Bucureşti la 12 ani şi 6 luni închisoare pentru infracțiuni de evaziune fiscală şi delapidare.

Nelu Iordache este acuzat de DNA, în acest dosar că a înregistrat în contabilitatea unei firme achiziţii fictive de materiale publicitare, aducând statului român un prejudiciu de două milioane euro.

"Prin aceste demersuri, Iordache ar fi prejudiciat bugetul de stat cu suma de 8.972.252 lei (echivalentul a 2.133.254 euro), reprezentând TVA dedusă în mod nelegal. Produsele respective ar fi fost achiziţionate de la două societăţi administrate de Ali Imad", potrivit DNA.

Citeste si: Nelu Iordache a fost astăzi audiat la DNA într-un nou dosar de corupție

Nelu Iordache, saltat de DNA direct din avion

Conform deciziei instanţei, Nelu Iordache a primit 11 ani pentru evaziune fiscală şi 2 ani şi 6 luni pentru delapidare. Omul de afaceri mai are o condamnare de 2 ani și 6 luni cu suspendare într-un alt dosar, iar după contopire, el având de executat în final 12 ani şi 6 luni.

Nelu Iordache este un cunoscut om de afaceri, acesta s-a născut pe 31 ianuarie 1967, în Adunații Copăceni.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Totodată, Nelu Iordache deține grupul Romstrade, din care face parte și compania Blue Air.

Nelu Iordache a urmat Facultatea de Fizică din București și la trei ani de la terminarea studiilor, în 1994, a devenit deja afacerist cu terenurile pe care le deține în Adunații Copăceni.

Citeste si: Nelu Iordache vrea sa ia Blue Air inapoi! Afaceristul, aflat in 2009 printre cei mai bogati romani, a fost arestat si acuzat de fapte de coruptie

Însă, problemele și acuzațiile de corupție au început încă din 2012, atunci când a fost luat în vizor de DNA pentru spălare de bani.

Omul de afaceri a mai fost anchetat într-un dosar de corupție legat de modernizarea Transalpina, însă a fost achitat în 2020 de Curtea de Apel București.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si