Turiștii români aflați în vacanță ne-au ajutat cu un experiment care ne arată diferențele mari de prețuri! Ne dăm seama în acest fel că bronzul de România... ustură la buzunar!

„Prețul pentru două șezlonguri, cu măsuță și umbrelă, aici în insula Creta, pleacă de la 5-6 euro pe zi și ajunge la maximum 12 euro pe această plajă exclusivistă, marcată cu steag albastru.”

, spune Nicoleta, o turistă care își petrece vacanța în Creta, la fel ca mulți alți români.

În suma de 5-6 euro, grecii au grijă să îți ofere fie două sticle de apă, fie două cafele.     

Citeste si: VIDEO| Alimente expirate de 6 ani și băuturi ținute în soare, descoperite de inspectorii de la Protecția Consumatorului la un restaurant care funcționa nestingherit

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Spre exemplu, în zona Khalives din Grecia, observăm o plajă destul de micuță, decentă, privată.

Aici, prețul unei umbrele și pentru două șezlonguri este de 7 euro. Zona este una foarte frumoasă și liniștită.

Citeste si: Puhoi de lume pe litoral

Facem o oprire și în Bulgaria, mai exact, în Pomorie: „o destinație mai puțin cunoscută de români, dar care anul acesta a fost descoperită de către conaționalii noștri, unde un șezlong costă 5 leva, adică aproximativ 11 lei în banii noștri și o umbrelă tot 5 leva, aceeași sumă de bani.”, spune Diana, o turistă care a ales să își petreacă vacanța în Bulgaria.

În schimb, în România, la barurile de pe plajă, prețurile te lasă cu gura căscată și portofelul gol. Nici vorbă de promoții sau gratuități. Și oricum nu găsești nimic sub 10 lei.

Citeste si: Cum va fi vremea astăzi în România. Prognoza METEO emisă de ANM. Cod galben de caniculă în sudul țării

Spre exemplu, în Mamaia, numai pentru a închiria un șezlong turiștii trebuie să scoată din buzunare 35 de lei.

Nici pe plajele din Constanța lucrurile nu stau foarte diferit. Și aici trebuie să plătim 30 de lei pentru închirierea unui șezlong, indiferent de ora la care ajungem pe plajă.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si