Modulul terestru de asistenţă pentru stingerea incendiilor de pădure pleacă vineri dimineață din România spre Grecia, având în componenţă, printre altele, 112 pompieri, 23 de autospeciale, un centru de comandă şi patru containere multirisc cu echipamente.

România trimite în Grecia pompieri și autospeciale pentru stingerea incendiilor
România trimite în Grecia pompieri și autospeciale pentru stingerea incendiilor[Sursa foto: ISU București]

Citeste si: Incendiu de vegetație lângă București, izbucnit după o furtună cu fulgere

Raed Arafat: Am discutat cu Protecţia civilă elenă 

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a precizat joi că se deplasează în Grecia inclusiv un centru de comandă, patru containere multirisc cu echipamente, un generator de mare capacitate, două tabere mobile și un autocar de intervenţie:  

„După discuţii cu colegii noştri de la Protecţia civilă elenă şi cu Protecţia civilă europeană, bineînţeles, cu Centrul de coordonare, noi am înaintat o propunere de un modul care va pleca din partea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Modulul include 112 pompieri, 23 de autospeciale, din care şase autospeciale de stingere incendii de pădure, două cisterne, un centru de comandă, patru containere multirisc cu echipamente, un generator de mare capacitate, două tabere mobile pentru uz propriu al personalului nostru, un autocar de intervenţie şi două microbuze şi patru autospeciale de primă intervenţie şi comandă”, a declarat joi şeful DSU, secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: După 18 ani de căsătorie, un italian a aflat că soția sa fusese bărbat. A mers direct la tribunal- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Grecia, sub semnul focului. Sate întregi evacuate, din cauza riscului imens provocat de incendiile catastrofale

Grecia se confruntă cu un val uriaș de incendii, cele mai recente fiind cele de pe insula Evia, unde o mănăstire și mai multe sate au fost înconjurate de flăcări, în cel mai violent dintre cele patruzeci de incendii care au lovit

Grecia sub efectul unor valuri de căldură excepționale, potrivit Agerpres.

Flăcările uriașe venite din pădure și vizibile din mare au vorbit de la sine despre virulența dezastrului care părea de necontrolat, potrivit pompierilor, din cauza terenului accidentat și a lipsei de vizibilitate.

În timp ce douăsprezece sate și cătune amenințate au fost evacuate, trei călugări au refuzat să părăsească mănăstirea Sfântul David, situată în vârful unui munte lângă Rovies, în nordul Eubei, au precizat poliția și pompierii.

"Flăcările au o înălțime de 30 până la 40 de metri și înconjoară mănăstirea. Ne sufocăm de fum", a declarat un călugăr agenției de știri grecești ANA prin telefon. „Îi vom evacua cu forța” în caz de pericol pentru viața lor, a declarat un polițist pentru AFP.

Grecii au cerut ajutor internaţional şi li s-au alăturat forţe din Franţa şi Cipru

Salvatorii lucrează fără oprire pentru că incendiile se extind cu o repeziciune uluitoare din cauza temperaturilor ridicate şi a vântului.

Citeste si: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern- kfetele.ro

Citeste si: Cine este și cu ce se ocupă Diana, fiica Deliei Budeanu. Detalii neștiute despre primul copil al regretatei crainice TV- radioimpuls.ro

Citeste si: Fiica milionarului Ioan Crișan, reținută pentru uciderea lui. Anchetatorii au aflat de ce Laura Crișan a comandat asasinarea acestuia- antena3.ro

Peste 20 de sate au fost evacuate până acum, iar grecii încearcă să mai salveze ce pot din casele lor, în care mulţi au şi micile afaceri din care trăiesc.

Infernul a ajuns şi în vechea Olympia, unde au avut loc primele jocuri olimpice acum peste 2500 de ani. Situl arheologic este în pericol din cauza flăcărilor, dar autorităţile elene au trimis acolo forţe impresionante pentru a proteja situl arheologic.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si