Vestea imunizării colective vine la câteva săptămâni de la descoperirea primelor cazuri provocate de varianta Delta.

Virusul a făcut ravagii în Jakarta într-un timp foarte scurt.

Jakarta a fost devastată de apariţia de focare de cazuri care au copleşit spitalele, însă în ultimele zile, numărul contaminărilor a scăzut semnificativ şi rata vaccinării a crescut.

Pe 12 iulie, Jakarta a înregistrat mai mult de 14.600 de infecţii cu SARS-Cov-2, însă până duminică cifrele au scăzut, fiind anunţate 700 de noi cazuri.

Citeste si: Ce se întâmplă dacă faci doza 3 de vaccin anti-COVID mai devreme de 8 luni

„Jakarta a intrat în zona verde şi a atins imunitatea colectivă”, a spus adjunctul guvernatorului, Ahmad Rizia Patria.

Acum peste 54% dintre locuitorii capitalei au deja schema de vaccin completă, iar cei mai mulți dintre rezidenți au primit prima doză a vaccinului.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

La nivel naţional, doar puţin peste 11% din populaţie a fost vaccinată complet de la începutul campaniei de imunizare, în luna ianuarie.

„Chiar dacă atingem 100% ca acoperire vaccinală, nivelul de imunitate va fi sub 80%”, a spus el. Expertul a adăugat că nivelurile de eficienţă a vaccinurilor sunt de doar aproximativ 55%, a declarat Pandu Riono, epidemiolog la Universitatea din Indonezia.

În Jakarta, cu o populaţie de peste 10 milioane de locuitori, au fost administrate vaccinurile Sinovac, cu precădere, AstraZeneca şi Sinopharm.

Preşedintele Joko Widodo anunţă luni dacă restricţiile în vigoare din luna iulie în Java şi Bali vor fi prelungite sau relaxate.

Citeste si: Câți români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si