În acest fel, echilibrul și armonia interioară sunt determinate de ordine și curățenie în casele noastre, unde trebuie acordată atenție și intrărilor de lumină și amenajării de mobilă, în funcție de tipul camerei. De exemplu, bucătăriile sunt receptori ai energiilor pozitive, nu și baia, al cărei interior trebuie întărit cu culori luminoase și vesele.

Citeste si: VIDEO- Pablo Escobar de România, mort de COVID-19

Exemple precum cele anterioare sunt doar o scurtă ilustrare a tot ceea ce ne poate oferi acest stil ciudat de decorare. Să aflăm mai multe despre cum să-l aplicăm în camerele noastre.

Istoria Feng Shui

Au trecut peste 5.000 de ani de când Feng Shui a devenit parte a filozofiei tradiționale chineze. Bazele sale se bazează pe relația mediu-om și pe modul în care primul poate aduce beneficii celui de-al doilea. Cu alte cuvinte, lumea noastră interioară este condiționată de lumea exterioară care ne înconjoară, de unde și importanța realizării unei armonii corecte în casele noastre.

De la origini, Feng Shui a apărut din analiza și experimentele anticilor maeștri chinezi, ale căror rezultate au atras atenția a mii de oameni și introducerea ulterioară a acestor precepte în lumea occidentală. În cadrul Feng Shui, sunt manipulate concepte precum cele cinci elemente (apă, foc, pământ, lemn și metal), precum și punctele cardinale pentru a orienta convenabil obiectele care alcătuiesc o cameră.

Citeste si: Premiile Oscar 2021. Lista completă a nominalizărilor Academiei Americane de film

Culori în living amenajat în stil Feng Shui

Acesta este un punct fundamental în filozofia Feng Shui. Utilizarea tonurilor moi și relaxante pentru mobilă living ne va permite să ne întărim Chi-ul (fluxul vital de energie), iar în același timp ele ne vor menține emoțiile într-o stare pozitivă.

Albul ar trebui să fie culoarea predominantă în cameră, susținută de alte culori mai vii, cum ar fi ocru sau galben.

Într-un sens general, Feng Shui îți permite să te joci cu cele cinci elemente, reprezentate prin culori diferite, așa cum vom menționa mai jos, și cu intenția de a concentra un mesaj de reînnoire și energie pozitivă.

În acest fel, putem găsi în roșu, portocaliu sau roz reprezentarea focului, culori care pot fi găsite în covoare sau lumânări în timp ce galben deschis sau teracotă sunt așa-numitele culori ale pământului, care întăresc ne relațiile. Trebuie aplicate în locurile în care se adună familia.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

În ceea ce privește gri sau orice altă nuanță metalică, acestea sunt purtătoare de productivitate și eficiență în studiu și muncă. Pe de altă parte, pentru elementul de apă, vom găsi evident un simbolism clar în culoarea albastru, a cărui prezență în băi și dormitoare asigură prospețimea și liniștea necesare.

Citeste si: A născut bloggerița care s-a căsătorit cu fiul ei vitreg. Vezi cum arată bebelușul

În cele din urmă, elementul din lemn poate fi realizat prin maro și verde, care întruchipează sentimente de securitate și stabilitate și, prin urmare, sunt aplicate în toate părțile casei.

Decor de living Feng Shui

Un bun Feng Shui stabilește că livingul este locul prin excelență în care sunt consumate ofrandele elementului pământ, deci este necesar să avem acest tip de spațiu în casa noastră.

În acest fel, este o chestiune de o importanță vitală separarea sau disecarea fiecărei camere a casei, iar dacă acestea sunt îmbinate, de exemplu o bucătărie-living, diferențiază clar ambele camere prin culori sau iluminare.

Între timp, livingul ar trebui să păstreze proporții mari și să evite marginile ascuțite. Scaunele de la masa din living trebuie să fie confortabile și să rămână la o înălțime adecvată față de masă. De asemenea, ar trebui să asiguri confortul oaspeților și, dacă este posibil, să incluzi un covor, deoarece captează emoțiile bune.

În toate aspectele, trebuie să avem grijă ca energia să circule fără obstacole și, în acest sens, obiectele pot rămâne împreună, dar fără să se atingă, ușile trebuie să fie suficient de mari și să nu aibă mobilă living în fața lor, așa cum este recomandabil să evităm materiale precum aluminiu sau sticlă. În schimb, alege bambus sau lemn pentru scaune și mese.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Livingul este spațiul ideal pentru întrunirile de familie și locul de întâlnire pentru oamenii care ne vizitează. Având în vedere această idee, trebuie să oferim o ședere plăcută oaspeților noștri, astfel încât aceștia să se simtă mulțumiți de ospitalitatea noastră și să aducă energie bună în casă.

O organizare adecvată de mobila living ar trebui să evite unghiurile drepte și să concepă o structură închisă, astfel încât Chi să rămână într-un mediu confortabil și organizat. Canapeaua nu trebuie așezată cu spatele la ușa casei, ci mai degrabă trebuie să încurajeze relațiile și schimbul cu vizitatorii noștri. De preferință, vom opta pentru o canapea din lemn și cu o tapiserie din bumbac sau lână.

Citeste si: „Colectiv”, primul film românesc nominalizat vreodată la Premiile Oscar. Listă completă Nominalizări Premii Oscar 2021

Masa canapelei o vom așeza departe de centrul camerei și niciodată între ușă și fereastra sufrageriei. Acest ultim element de mobilă living trebuie să aibă suficient spațiu pentru a permite intrarea luminii naturale și, deși unele materiale precum plasticul sau aluminiul sunt permise, nimic nu substituie puritatea lemnului.

În cele din urmă, în ceea ce privește televizorul, ar trebui să fie rezervat pentru cel mai îndepărtat loc din cameră și, dacă este posibil, să fie ascuns atunci când nu este utilizat sau, în caz contrar, deconectează-l de la sursa de alimentare pentru a evita perturbarea cu valuri electromagnetice.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si