Ambarcațiunea de pescuit, cu o lungime de 15 metri a fost interceptată de nave ale poliției italiene la 7 kilometri de insulă și a fost escortată până în port de către autorități.

În grupul de migranți de la bordul navei se aflau femei, copii și bărbați proveniți din Maroc, Siria, Bangladesh şi Egipt. Potrivit surselor, ambarcațiunea a plecat din Libia.

Citeste si: Descoperire neașteptată la graniţa României, într-o autoutilitară

Peste 100 de persoane au ajuns luni în Lampedusa

În cursul zilei de luni, alte 119 persoane au ajuns clandestin în Lampedusa cu cinci vase.
„După câteva zile de vreme rea, astăzi pe o mare calmă au fost reluate debarcările”, a spus primarul din Lampedusa, Toto Martello.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Acesta a declarat că migranții vor fi identificați și vor beneficia de asistență medicală, înainte de a fi transferați în carantină.

Scopul migranțlor și refugiaților care ajung în Lampedusa este adesea, de a intra în Europa, însă se întâmplă ca aceștia să întâmpine dificultăți.

Citeste si: Kabul, ținta unor noi atacuri. Cinci rachete au fost trase, înainte de retragerea SUA

Care este numărul real al migranților

De la începutul anului și până în septembrie, circa 1.100 de migranți au decedat în Mediterana Centrală, număr dublu față de cel care a fost înregistrat anul trecut în aceeași perioadă.

Citeste si: Decizie de ultimă oră: România poate primi migranți afgani, dar cu o condiție


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si