Autoritățile din Moscova au anunțat marți că vor ordona vârstnicilor să rămână în locuințe timp de patru luni. Acest lucru s-a hotărât ca urmare a răspândirii necontrolate a coronavirusului în capitala rusă și a valului pandemic care a devastat întreaga țară în ultimele luni.

Serghei Sobianin, primarul capitalei ruse, a anunțat că bătrânii care au împlinit vârsta de 60 de ani, vor fi vizați de un ordin strict de a rămâne în locuințe.

în aceeași situație sunt și vârstnicii care suferă de boli cronice. Excepție de la acest ordin sunt cei care s-au vaccinat anti-Covid în ultimele 6 luni: „Sunt perfect conștient de cât de inconfortabile sunt actualele restricții dar pur și simplu nu există nicio altă cale de a vă proteja de o boală gravă”, a declarat Sobianin.

Citeste si: Rusia atinge un nou record absolut de decese COVID

1,14 milioane din  3 milioane de locuitori ai Moscovei, de peste 60 de ani, s-au vaccinat 

Moscova se numără cu un număr destul de mic în ceea ce privește vaccinarea locuitorilor de peste 60 de ani.

Doar 1,14 milioane din cei 3 milioane de locuitori ai Moscovei cu vârsta de peste 60 de ani s-au vaccinat împotriva coronavirusului.

Citeste si: Număr record de morți în Rusia, în urma infectării cu COVID-19

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

,,Prin urmare, 60% din pacienții Covid internați în prezent în spitale sunt moscoviți cu vârsta de peste 60 de ani.

Aproape 80% din pacienții ventilați mecanic sunt vârstnici. În rândul celor care au murit de Covid procentul lor este de 86%”, a precizat Sobianin.

De asemenea, el a precizat că firmele vor fi obligate să își lase cel puțin 30% din angajați să lucreze de acasă pentru aceeași perioadă de 4 luni. Excepție vor face angajații vaccinați, cei care s-au vindecat de COVID-19 și lucrătorii esențiali. 

Măsurile vor intra în vigoare de la 25 octombrie.

Citeste si: Rusia, nou record de decese de la debutul pandemiei

Evoluția pandemiei în Rusia

Rusia a raportat marți un nou record de 1.015 decese cauzate de COVID-19 după ce sâmbătă a depășit pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei pragul de 1.000 de morți cauzate de coronavirus în decurs de 24 de ore. 

Mai mult de 8 milioane de persoane au contractat coronavirusul în Rusia de la izbucnirea pandemiei în această țară, bilanțul victimelor ajungând la peste 225.000, cel mai ridicat din Europa și al cincilea cel mai mare din lume, în spatele doar a Statelor Unite, Braziliei, Indiei și Mexicului.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Răspândirea necontrolată a coronavirusului în Rusia vine în contextul în care doar 47,3 milioane de persoane au fost imunizate în regim complet împotriva coronavirusului în această țară, aproximativ 32,8% din populația totală.

Citeste si: Rusia depăşeşte bianţul de 3.000 de morţi din cauza covid-19

Sursa: hotnews.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si