Unul dintre purtătorii de cuvânt al talibanilor a spus că doi dintre cei trei au fost arestați, dar a negat că bărbații au acționat pentru mișcarea islamistă.

Citeste si: VIDEO| Un avion s-a păbușit în Texas. Cele 21 de persoane de la bord reuşesc să iasă din aeronavă înainte ca aceasta să ia foc

Muzica interzisă

Muzica a fost interzisă între 1996 și 2001, când talibanii au condus țara. Din această vară, de la preluarea puterii, noile autorități nu au emis un decret asemănător. 

Un martor a declarat pentru BBC că vineri se căsătoreau patru cupluri într-o nuntă comună în districtul Surkh Rod din provincia Nangarhar. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Aceștia au cerut unui lider taliban permisiunea de a difuza muzică îregistrată într-o zonă în care sunt doar fermieri. Noaptea, bărbați înarmați au forțat intrarea și au încercat să spargă difuzoarele. Când persoanele aflate la nuntă au protestat, bărbații înarmați au deschis focul. 

Citeste si: TIR cu 14 migranți ascunși, descoperit în Arad

Cazul este investigat

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a spus că acest caz este investigat. Gruparea a mai fost acuzată de evenimente asemănătoare. 

Afganistanul a fost preluat de talibani în luna august după ce SUA și-a retras ultimele trupe rămase acolo.

În ultima perioadă, grupul a încercat să ofere o imagine mai moderată pentru a încerca să obțină recunoaștere internațională.

Odată cu venirea talibanilor la putere, grupul a fost acuzat de uciderea unui cântăreț de muzică populară și de distrugerea unor instrumente muzicale. Din această cauză, mulți cântăreți au fugit din țară.

Citeste si: Afganistanul se întoarce la vechile pedepse. Liderul talibanilor a declarat: ”Nimeni nu ne va spune cum ar trebui să fie legile noastre”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si