Grecii au făcut cozi la centrele de vaccinare la sfârşitul săptămânii, după ce Guvernul de la Atena a decis să înăsprească restricţiile pentru persoanele nevaccinate. 

Măsuri noi în Grecia pentru nevaccinați

Începând de sâmbătă, 5 noiembrie, grecii vor avea nevoie de teste PCR sau antigen negative pentru a avea acces în instituţiile publice, magazine sau bănci, a anunţat marţi Ministerul elen al Sănătăţii săptămâna trecută, potrivit Agerpres.

Toți angajații trebuie să prezinte, de două ori pe săptămână, teste negative de COVID-19, pe care vor trebui să le plătească. 

Amenzile pentru magazinele şi restaurantele care nu respectă măsurile impuse de guvern au fost dublate, ajungând la 5.000 de euro.

"Principala noastră armă împotriva pandemiei este vaccinul", a insistat marţi ministrul sănătăţii, Thanos Plevris.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Răsturnare de situație privind pragul de vaccinare din școli. Anunțul de ultimă oră al ministrului Sorin Cîmpeanu

Peste 40.000 de greci s-au vaccinat cu serul anti-COVID

Conform ministerului, 63% din populaţia Greciei este complet vaccinată.

Marţea trecută Grecia a înregistrat 6.700 de noi cazuri, un record de la începutul pandemiei, iar 59 de persoane au murit din cauza COVID-19.

Citeste si: Ședință de Guvern. Executivul discută subvenționarea prețului la căldură

Guvernul elen consideră că este necesar ca rata vaccinării să crească urgent.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si