Intrarea Maicii Domnului în Biserică este prima mare sărbătoare din postul Crăciunului 2021. Află ce nu este bine să faci în acestă zi sfântă!

Prăznuită pe 21 noiembrie, este o sărbătoare a Luminii, aducătoare de noroc și bucurie. Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, este dezlegare la pește.  Intrarea în Biserică a Maicii Domnului este sărbătorită an de an, în data de 21 noiembrie, când se împlinesc multe tradiții care atrag norocul, sporul și sănătatea credincioșilor.

Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi obiceiuri la români

De sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică, creștinii merg la Sfânta Liturghie cu preparate de post, dar și din pește, pentru a fi sfințite și împărțite celor sărmani.

În ziua de 21 noiembrie 2021, copiii pun crenguțe de măr în vase cu apă. Acestea se țin în lumina și căldură ca să înmugurească și să înflorească, ca mai apoi să fie folosite în noaptea de Anul Nou, drept sorcove, conform crestinortodox.ro.

În această zi, există tradiția ca la sate, fetele să meargă la o fântână cu o lumânare albă în mână, ca să-și afle ursitul.

Intrarea Maicii Domnului în Biserică: Este dezlegare la peşte! Tradiţii şi obiceiuri pentru 21 noiembrie 2021

Intrarea Maicii Domnului în Biserică: Este dezlegare la peşte! Tradiţii şi obiceiuri pentru 21 noiembrie 2021

Citeste si: Ce semnificație are sărbătoarea din 21 noiembrie 2021: Intrarea în Biserică a Maicii Domnului

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În tradiție se mai spune că la cântatul cocoșului, fecioarele care se așează pe marginea fântânii pot vedea în luciul apei, chipul ursitului.

Potrivit unei tradiții străvechi, în dimineața Intrării Maicii Domnului în Biserică, bătranele iau din livadă: o creangă cu 7 prune, una cu 7 mere și una cu 7 alune, pe care le pun în cămară, pentru a se proteja de friguri tot anul.

În ziua de 21 noiembrie, credincioșii optează pentru bucate de post și preparate din peşte, care sunt aduse înainte la biserică pentru a fi sfințite. Aceste ofrande sunt împărţite copiilor şi săracilor.

La sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică, cunoscută și ca Vovidenia, se aprind lumânări pentru copiii nebotezați, dar și pentru cei morți, pentru a avea cale luminată pe cealaltă lume.

În tradiția populară mai spune că, de Intrarea Maicii Domnului în Biserică, ca și de Crăciun, cerurile se deschid, iar oamenii pot înțelege graiul animalelor. Este momentul în care credincioșii se roagă pentru împlinirea celei mai mari dorințe din viața lor.

Citeste si: Acatistul Intrării în biserică a Maicii Domnului. Ce rugăciuni se spun cu această ocazie

Ce nu e bine faci în ziua sărbătorii: Intrarea Maicii Domnului în Biserică 

În ziua sărbătoarii Intrării Maicii Domnului în Biserică nu trebuie să fii certat cu aproapele tău. Cine se ceartă în această zi de sărbătoare atrage ghinionul asupra sa.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Intrarea Maicii Domnului în Biserică este zi de odihnă, astfel că în aceasta zi, nu se muncește la câmp sau prin case fiindcă altfel te îmbolnăvești și atragi relele.

De asemenea, în ziua de sărbătoare a Intrării Maicii Domnului în Biserică, nu se spală, nu se calcă și nu se mătură în casă.

Tot în aceasta zi, nu se consumă alimente de dulce, dat fiind că sărbătoarea pică în Postul Crăciunului. Însă, se poate consuma pește, fiindcă biserica a rânduit să se dea dezlegare la acest aliment.

Citeste si: Zilele cu dezlegare la peşte din Postul Crăciunului 2021. Calendar ortodox


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si