Alexandru Rafila a vorbit despre accesul pacienților pentru tratament în ambulatoriu și a precizat că acesta trebuie să fie unul cât mai ușor. 

„Trebuie să avem discuții foarte clare, să ne ajute medicii de familie, tratamentul trebuie administrat corect, în ambulatoriu. Accesul pacienților în ambulatoriu ar trebui să fie mult mai facil, pentru că oamenii se tratează acasă și își fac rost de medicamente.

Asta ne-a dus la numărul mare de decese”, a declarat Alexandru Rafila.

Citeste si: Arafat a anunțat cum își vor petrece românii sărbătorile de iarnă: „Speranţa este ca oamenii să petreacă cât mai aproape de normal”

Tratamentele ar putea fi prescrise de medicii de familie sau de specialiști

Alexandru Rafila a spus că tratamentele ar trebui să fie prescrise de medicii de familie sau de cei specialiști, argumentând că tratamentele luate acasă pot fi neconforme sau să fie luate fără recomandarea cadrelor medicale.

„Astea sunt cele mai grave situații care duc la mortalitatea incredibilă- am fost pe primul loc la decese raportat la populație, iar asta nu e întâmplător.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: După 18 ani de căsătorie, un italian a aflat că soția sa fusese bărbat. A mers direct la tribunal- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Această neîncredere a oamenilor în sistemul de sănătate a făcut ca ei să se prezinte foarte târziu la medic. Asta trebuie să se schimbe”, a adăugat Rafila.

Citeste si: Medicul Alexandru Rafila a vorbit despre cum putem evita valul 5 al pandemiei de coronavirus

Pregătirile pentru valul 5

Alexandru Rafila a declarat că testarea trebuie încurajată, dar a pus accent pe testarea în mediile rurale unde nu există centre în care oamenii să se testeze.

Totodată, a precizat că în această perioadă problema virusurilor gripale este una des întâlnită.

„Pregătirile pentru valul 5 trebuie să înceapă imediat. Nu știu dacă îl vom evita, dar trebuie să fie unul cu amplitudine cât mai mică și cu cât mai puține decese”, a declarat deputatul PSD, Alexandru Rafila.

Citeste si: Alexandru Rafila a anunțat că nu ar refuza funcţia de ministru al Sănătăţii: „Dacă aş spune nu, ar fi o fugă de responsabilitate”

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si