„Prin rectificarea bugetară de astăzi în bugetul Ministerului Educaţiei a fost alocată suma de 217 milioane lei pentru cheltuieli de personal/ suplimentare necesară ca urmare a preluării creşelor în sistemul de educaţie (100 milioane lei suplimentare buget şi 117 milioane lei din redistribuiri în cadrul bugetului)", a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Scandal la școală: Mama unui elev acuză un profesor de religie că i-ar fi agresat copilul

Bugetul pentru bursele elevilor a crescut

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că la solicitarea Ministerului Educației, bugetul pentru bursele elevilor a crescut cu 109 milioane lei prin sume defalcate din TVA.

Suma de 5 milioane de lei a fost alocată suplimentar pentru a finanța învățământul privat. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO-Miniștrii din Cabinetul Ciucă au depus jurământul. Guvernul Nicolae Ciucă a primit votul de învestitură în Parlament- LIVE VIDEO

Testele de salivă din unitățile de învățământ

Cîmpeanu a anunțat că primele teste rapide din salivă pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 vor ajunge în teritoriu şi face apel ”la responsabilitate şi bună credinţă” din partea părinţilor. Oficialul a transmis că datele primite de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă arată că în cursul zilei de joi vor fi distribuite în teritoriu 6,5 milioane de teste în două tranşe, dintr-un total de 12 milioane.

În unele cazuri, testarea nu se va realiza la şcoală, ci la domiciliile copiilor.

Ministrul admite că autorităţile nu au posibilitatea de a se asigura în privinţa realităţii rezultatelor testelor făcute acasă.

„Neexistând obligativitatea testării, nu există posibilitatea de a ne asigura. Ce putem noi să facem, apel la responsabilitate pentru a se administra aceste teste, pentru a se anunţa în timp şi corect rezultatul acestor teste, pentru că este interesul fiecărui copil şi fiecărui părinte şi, de asemenea, împreună cu Ministerul Sănătăţii, vom găsi foarte rapid, până când vor fi administrate primele teste, o cale de a promova simplitatea acestei administrări prin mesaje video uşor de înţeles,  adăugat ministrul Educației.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, noi precizări despre desfăşurarea orelor cu prezență fizică


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si