Brahmdeo Mandal, în vârstă de 65 de ani, a mărturisit că a primit 11 doze de vaccin în statul Bihar.

Bărbatul a declarat că vaccinările repetate l-au ajutat să scape de dureri și să „rămână sănătos”. Acesta a spus că nu a suferit niciun efect advers în urma imunizarii.

Citeste si: Explozii și focuri de armă încă se aud în Almatî, capitala economică a Kazahstanului

Bărbatul s-a vaccinat cu schemă completă de cel puțin 5 ori

În cele din urmă, domnul Mondal a fost oprit să ia ceea ce el a pretins că este a 12-a inoculare într-o tabără săptămâna trecută.

În prezent, autoritățile demarează o ancheta pentru a descoperi cum domnul Mandal, care locuiește împreună cu familia sa în districtul Madhepura, a reușit să se imunizeze de atâtea ori.

„Am găsit deja dovezi că s-a inoculat de 8 ori”, a făcut public pentru BBC Amarendra Pratap Shahi, chirurg din Madhepura.

De când a început campania de vaccinare în data de 16 ianuarie 2021, India a administrat în principal două vaccinuri produse la nivel local, Covishield și Covaxin. Schemele de vaccinare cu două doze au un interval de 12-16 săptămâni și, respectiv, patru până la șase săptămâni după prima doză.

Vaccinarea este voluntară, iar peste 90.000 de centre, majoritatea administrate de stat, oferă vaccinări în toată țara.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Permise auto false pentru 200 până la 3.500 de euro. Procurorii DNA au trimis în judecată 30 de persoane

Autoritățile au pornit o anchetă în cazul bărbatului

Investigațiile timpurii au descoperit că Mandal a reușit să efectueze „două vaccinăriîntr-o jumătate de oră interval” în aceeași zi și fiecare dintre acestea  „au fost înregistrate pe portal”.

„Suntem nedumeriți cum s-a putut întâmpla acest lucru. Încercăm, de asemenea, să aflăm dacă a existat vreo neglijență din partea oamenilor care gestionează centrele de vaccinare”, a declarat Shahi.

Expertul în sănătate publică Chandrakant Lahariya a dezvăuit pentru BBC că „singura modalitate” în care se poate întâmpla acest lucru este dacă datele de vaccinare de pe site-uri sunt încărcate pe portal după o întârziere lungă.

Mandal, care a păstrat note detaliate scrise de mână cu datele, orele și taberele, susține că a primit 11 doze între februarie și decembrie anul trecut.

Acesta a precizat pentru BBC că a călătorit în taberele de vaccinare din Madhepura și chiar în cel puțin două districte învecinate- unul la mai mult de 100 de km distanță- pentru a obține vaccinurile. A folosit diferite cărți de identitate pentru a se înregistra pe aceste site-uri.

Domnul Mandal a declarat că a fost un „șarlatan practicant” în satul său înainte de a-și lua postul de poștaș și „știa ceva despre boli”.

Citeste si: Un bărbat a murit după ce maşina în care se afla a fost lovită de un tren

Aproximativ 65% din populația adultă a Indiei este complet vaccinată

,,După ce am luat loviturile, mă durea corpul și durerea a dispărut. Înainte aveam dureri de genunchi și mergeam cu un băț. Acum nu mai fac. Mă simt bine."

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Febra, durerile de cap, oboseala și durerea- în cea mai mare parte ușoare până la moderate- sunt efectele secundare cel mai frecvent raportate după vaccinarea COVID19. Reacțiile alergice severe sunt mai rare.

„De obicei veți avea aceste reacții după prima și a doua doză. Dozele multiple ale acestor vaccinuri ar trebui să fie destul de inofensive, deoarece anticorpii au fost deja formați și vaccinurile sunt alcătuite din componente inofensive”, a afirmat dr. Lahariya.

Aproximativ 65% din populația adultă a Indiei este complet vaccinată și aproximativ 91% au primit cel puțin o doză.

Cifrele din Bihar sunt mai mici: 36% din populația adultă este complet vaccinată și 49% au primit cel puțin o doză.

Citeste si: Trei români au fost salvați în urma unor transplante cu organe de la un donator din Bulgaria


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si