Au dat Parisul pe satul românesc

În urmă cu trei ani, Antoaneta și Michel s-au hotărât să lase lumea cospolită din Paris pentru satul Sprânceana, aflat la 30 de kilometri de Iași. Cei doi au găsit aici o oază de liniște, ceea ce le lipsea atât de mult în capitala Franței.

Michel Renee Chauvin, francez mutat în România: „Pere, căpșuni, caise, tot ce are un grădinar!”

Ca orice român, Antoaneta a plecat din țară cu gândul la un trai mai bun. În Franța și-a găsit jumătatea și a rămas să lucreze acolo vreme de 20 de ani.

Antoaneta Chauvin, patiser: „Eu am plecat din România cu ideea să strâng bani să îmi fac un atelier de croitorie că eu am fost croitoreasă de lux și viața a decis altceva pentru mine și mulțumesc lui Dumnezeu, este foarte bine și așa.”

Citeste si: VIDEO| Povestea tinerilor care readuc speranță în satele românești. Un material marca Asta-i România!

Soțul de origine franceză, convins să trăiască în România

Fără să stea pe gânduri, soțul ei, Michel, a urmat-o și au venit împreună în România. Spune acum că a fost cea mai bună decizie pe care au luat-o.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Michel Renee Chauvin, francez mutat în România:   „Când am venit în România, nici nu știam unde este România. Am venit aici din dragoste... diferențele sunt că viața aici este foarte liniștită și localitățile sunt diferite...

Străzile nu sunt chiar grozave. Da, pe de altă parte, oamenii sunt drăguți, călduroși.”

În urmă cu doi ani, Antoaneta a deschis un atelier de patiserie și pregătește bunătăți după rețete franțuzești. Nu se gândește să se întoarcă prea curând chiar dacă oportunitățile în capitala Franței i-ar putea aduce un profit mai bun.

Citeste si: VIDEO| Satele românești se golesc în ritm accelerat, iar cătunele au zilele numărate; „Dacă vin la țară ce fac, mamă?”

Antoaneta Chauvin, patiser:   „Nu-mi mai este dor de Paris pentru că este atât de multă umblătură, atât de multă alergătură, stres, transport, foarte... aici este o liniște și o pasiunea mă prinde, nu ma timp să mă gândesc la altceva.”

Citeste si: VIDEO| Povestea de viață a lui Banto, brazilianul care s-a stabilit împreună cu soția de 13 ani în România; „Mă simt român!”

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Cuplul este iubit de întreaga comunitate și spun amândoi că în România sunt mai fericiți ca niciodată.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si