Atacurile de tip ,,social engineering" nu sunt o noutate în lumea hackerilor, însă acestea se încadrează în sfera actalității, mai ales pentru faptul că se bazează aproape exclusiv pe superficialitatea și lipsa de informare și educație de securitate cibernetică a utilizatorilor, informează Andrei Bozeanu, cercetător în securitate cibernetică.
Citeste si: VIDEO| Povestea nepalezilor pentru care România a devenit acasă
Cum putem evita atacurile de tip social engineering
,,Ele îmbracă multe forme, de la banalul e-mail sau mesaj pe social media prin care ți se solicită să îți actualizezi datele la banca sau la compania X, până la cele mai complexe, în care folosind de exemplu centrale telefonice compromise, atacatorii pot impersona cu succes un număr de telefon al unei figuri de autoritate, cum ar fi un șef, și solicită telefonic unui angajat informații clasificate sau nedestinate publicului”, declară cercetătorul în securitate cibernetică, Andrei Bozeanu.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Atacurile de tip social engineering pot fi prevenite într-un mod relativ simplu, prin acordarea unei atenții sporite situațiilor în care se solicită date personale, date secrete, date financiare sau orice alt fel de date sensibile, și verificarea solicitării pe un canal de comunicare alternativ.
Citeste si: Patru alerte cu bombe într-o singură zi. Alte două alarme au apărut la Brăila și la Constanța