Vă vom spune la ce trebuie să fiți atenți atunci când alegeți un apartament.

Primar sau secundar

Primul lucru pe care trebuie să-l decideți este dacă doriți să cumpărați un apartament într-o clădire nouă sau pe piața secundară. Formarea prețului este diferită între apartamentele de pe piața primară și cele de pe piața secundară. În timp ce prețurile de pe piața secundară sunt determinate de cerere, prețurile pentru apartamentele de la dezvoltatori includ o listă uriașă de factori diferiți.

Citeste si: Ore de liniște în 2022 la bloc. Ce amenzi putem primi dacă facem gălăgie?

Formarea prețurilor în sectorul primar

Există o serie de factori comuni pentru piața primară și cea secundară care influențează valoarea proprietăților:

· cartier;

· număr de camere;

· etaj;

· suprafață.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Există și factori care sunt unici pentru piața primară, cum ar fi

· Materiale și tehnologii utilizate în construcții;

· Gradul de finisare a apartamentului (renovare brută, renovare cosmetică, renovare la cheie în funcție de proiectul cumpărătorului);

· Designul individual al apartamentului, care poate fi comandat în etapa de construcție, de exemplu, să se facă o cameră într-un proiect în care nu a fost inițial planificată.

Prin urmare, atunci când cumpărați o proprietate, nu trebuie să alegeți doar un apartament pe placul dvs., ci să vă puneți toate întrebările de interes înainte de a semna contractul, pentru a nu avea surprize mai târziu.

Citeste si: Programul "Casa Verde" pentru Fotovoltaice începe astăzi. Cum îți poți instala panouri solare

Cum să economisiți bani atunci când cumpărați un apartament

Primul lucru pe care îl puteți economisi este să cumpărați de la constructori în timp ce aceștia sunt încă în construcție. În acest caz:

- prețurile sunt mai mici;

- există posibilitatea de a plăti suma în rate.

De asemenea, nu uitați că imobiliarele sunt o marfă ca oricare alta și că și aici puteți negocia. Chiar dacă nu puteți reduce prețul apartamentului, puteți include servicii suplimentare din partea constructorului. De exemplu, instalarea ușilor interioare, instalarea cablurilor electrice în conformitate cu designul dvs. etc.

Nu vă supărați dacă ați găsit apartamentul visurilor dumneavoastră, dar nu ați avut timp să strângeți suma necesară. Împrumuturile online rapide pe termen lung pot fi de ajutor. Cu MyCredy puteți alege cele mai bune condiții de împrumut.

Citeste si: Panourile solare sau sistem ecologic de încălzire a locuinței cu energia solară


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si