Din ce este compusă Armata Rusiei? Moscova mobilizează trupe până la 6.400 de kilometri distanță pentru a ajunge la granițele Ucrainei, pe măsură ce negocierile cu Occidentul se află într-un impas, informează The Guardian.

Din ce e compusă Armata Rusiei?

Armata Rusiei cuprinde în jur de șase nave rusești de debarcare capabile să transporte tancuri, trupe și alte vehicule militare. Acestea au pornit săptămâna trecută către Marea Mediterană.

Astfel, sesfășurarea de forțe navale ale Rusiei ar putea întări ideea unui atac rusesc dacă navele vor ajunge la coasta de sud a Ucrainei și dacă Vladimir Putin va ordona un atac.

Serviciile de informații militare ale Ucrainei au precizat că Rusia angajează mercenari și îi aprovizionează pe insurgenții din regiunile Donețk și Lugansk cu combustibil, tancuri și artilerie autopropulsată, pentru pregătirea unei potențiale revolte.

Totodată, la nivel terestru au avut loc desfășurări impresionante de echipamente și trupe militare din Rusia. Mai multe rachete balistice cu rază scurtă de acțiune Iskander, trupe de elită și arme antiaeriene au sosit în Belarus din districtul militar de est al Rusiei, o desfășurare extraordinară despre care oficialii și analiștii occidentali spun că ar putea permite Moscovei să amenințe Kievul.

Din ce este compusă Armata Rusiei. Ar trebui să se teamă forțele NATO?

Din ce este compusă Armata Rusiei. Ar trebui să se teamă forțele NATO?

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Care sunt țările care ar intra intr-un eventual război provocat de conflictul dintre Rusia și Ucraina

Până acum, Rusia a desfășurat peste 60 de grupuri tactice de batalion, însemnând mai mult de o treime din forța totală disponibilă a armatei, și pare să nu dorească să-și oprească acumularea la granițele Ucrainei.

Trupele ruse, împreună cu rachetele balistice cu rază scurtă de acțiune Iskander, au început să sosească în Belarus săptămâna trecută, după ce au traversat țara din estul îndepărtat al Rusiei.

Aceste trupe sosesc pentru exerciții militare comune programate pentru mijlocul lunii februarie și vor include avioane de luptă rusești Suhoi Su-35 și aproape întreaga capacitate de forțe armate ale Belarusului, conform liderului țării, Alexander

Lukașenko. „Nu intrați într-o luptă cu noi. Nu putem fi învinși”, a avertizat Lukașenko.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

De asemenea, Rusia a anunțat noi exerciții navale ample care vor include fiecare flotă din marina țării, numărând peste 140 de nave de război. Alături de cele șase nave de aterizare care se îndreaptă probabil către Mediterană, un crucișător și un distrugător rus vor fi, în același timp, expediați în urma exercițiilor.

Citeste si: “Un recrut” ar fi deschis focul asupra colegilor săi, în estul Ucrainei. Sunt cel puțin cinci soldați uciși și cinci răniți

Ar putea contracara NATO o eventuală invazie a Rusiei in Ucraina?

Mobilizările militare ale Rusiei i-au îngrijorat deja pe oficialii americani. „Ceea ce ne preocupă este imaginea de ansamblu”, a declarat, un oficial înalt al departamentului de stat într-un briefing în urmă cu o săptămâna. „Este adunarea a 100.000 de militari de-a lungul granițelor Ucrainei, combinată cu deplasarea forțelor în Belarus în weekend… aceste cifre depășesc, desigur, ceea ce ne-am aștepta cu privire la un exercițiu normal”,

a mai precizat oficialul, citat de The Guardian.

Președintele SUA, Joe Biden, a menționat săptămâna trecută că, poate însuși Putin nu știe ce plănuiește să facă. Însă ar putea să fie o mișcare nesăbuită sau chiar pregătiri pentru o operațiune militară la scară largă.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a calificat discuțiile cu secretarul de stat american Antony Blinken drept „france și concrete”.

„Nu pot spune dacă suntem pe drumul cel bun sau nu. Vom înțelege asta când vom primi un răspuns american pe hârtie la toate punctele propunerilor noastre”, a mai declarat Lavrov reporterilor la Geneva.

Încă, nu există planuri concrete pentru o continuare a discuțiilor dintre Rusia și Occident, Ministerul de Externe al Rusiei repetând cererile, considerate „absurde” de către Vest, ca forțele NATO să părăsească toate țările care au aderat la alianță după 1997.

Din ce este compusă Armata Rusiei. Ar trebui să se teamă forțele NATO?

Din ce este compusă Armata Rusiei. Ar trebui să se teamă forțele NATO?

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Rusia a primit în scris răspunsul SUA la cererile privind "garanțiile de securitate"

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

În timp ce, acumularea forțelor Rusiei se apropie de final, țările americane și europene au sporit sprijinul militar pentru Ucraina. Regatul Unit a trimis săptămâna trecută peste 2.000 de lansatoare NLAW (armă ușoară antitanc de nouă generație).

Estonia a anunțat recent că, va furniza rachete antitanc Javelin, în timp ce Lituania și Letonia vor trimite rachete antiaeriene Stinger. Olanda a mai spus că va fi pregătită să furnizeze arme defensive Ucrainei. Și SUA au spus că vor crește ajutorul și vor trimite elicoptere de transport Mi-17, care au fost inițial destinate utilizării în Afganistan.

De asemenea, NATO și-a anunțat exercițiile navale, inclusiv un grup de lovitură cu un portavion american în Marea Mediterană pentru următoarele două săptămâni, ceea ce înseamnă că cei doi rivali, SUA și Rusia, vor efectua exerciții în același timp pe fondul tensiunilor crescute.

Decizia de a accelera trimiterea armelor către Ucraina reflectă convingerea SUA și NATO că Rusia ar putea lansa un atac în orice moment. „Știm că există planuri pentru a crește această forță și mai mult cu un preaviz foarte scurt, iar asta îi dă președintelui Putin capacitatea, de asemenea, tot cu un preaviz foarte scurt, de a lua măsuri agresive suplimentare împotriva Ucrainei”, a afirmat secretarul de stat american Antony Blinken săptămâna trecută.

În concluzie, probabilitatea unui atac rusesc și obiectivele sale finale rămân, însă, neclare. Unii analiști mai estimează că, Rusia ar putea dori să anexeze în mod oficial regiunea Donbas sau să captureze un teritoriu pentru a conecta Rusia continentală cu Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Rusia în 2014.

Citeste si: Război Rusia- Ucraina 2022: Cum ar putea fi afectată România de un posibil conflict armat


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si