În ultimele două spătpămâni, numărul de grupe tactice, conform oficialilor americani, au crescut la 83 de la 60 de vineri. Acestea sunt deja la regiunea de frontieră.
În ceea ce privește momentul unei invazii, data la care ar avea loc acesta este aproximativ la mijlocul lunii, adică în jur de 15 februarie, iar aceste condiții ar continua până la sfârșitul lunii martie.
Numărul și capacitatea tot mai mare a forțelor ruse din apropierea Ucrainei ar putea sugera că fereastra pentru diplomație se închide.

În timp ce Rusia a adunat peste 100.000 de militari în apropiere graniței cu Ucraina, ea a spus că nu plănuiește o invazie, dar că ar putea intreprinde acțiuni militare nespecificate.

Citeste si: Descoperire șocantă la granița României. Ce au găsit oamenii legii în portbagajul unui autoturism la Nădlac

70% din puterea de luptă se află la granița cu Ucraina

Washingtonul consideră că Rusia ar putea alege alte opțiuni decât o invazie la scară largă, inclusiv o incursiune limitată, și nu crede că președintele Vladimir Putin a luat o decizie finală, au spus oficialii.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Dar ei au spus că Putin adună la graniță forțe care pot executa toate scenariile.

Dacă Rusia ar invada capitala Kiev, aceasta ar putea cădea în câteva zile, au spus oficialii americani. O invazie la scară largă ar provoca victime majore, a spus unul dintre oficiali.

"Este întotdeauna bine când președinții vorbesc între ei, iar acesta este întotdeauna un bun impuls pentru relațiile bilaterale.

Cu toate acestea, ei vorbesc când consideră că este necesar", a adăugat purtătorul de cuvânt.
Potrivit acestuia, până acum nu există nicio înțelegere cu privire la următoarea rundă de discuții ruso-americane privind garanțiile de securitate, inclusiv între ministrul rus de externe Serghei Lavrov și omologul său american Antony Blinken.

Citeste si: Cum a fost surprins Vladimir Putin în momentul defilării delegaţiei Ucrainei la deschiderea JO de iarnă de la Beijing. Imagini virale


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si