Oferirea de buchete de flori și aranjamente florale în toate cele trei luni de primăvară  ar fi ideală, nu doar pe 1 și 8 martie, de Mărțișor sau de Ziua Femeii.

Citeste si: VIDEO- Aranjamentele florale sofisticate sunt cele mai căutate de Valentine's Day

Florile primăverii

Ghioceii, narcisele și zambilele pot fi considerate flori de primăvară timpurie, așa că sunt perfecte pentru orice buchet pe care intenționați să îl oferiți în perioada 1-8 martie.

Lalelele sunt, de asemenea, o altă floare populară de primăvară, dar spre deosebire de ghiocei, zambile sau narcise, ele suportă mai bine căldura. În funcție de ceea ce vrei să transmită buchetul tău, poți alege câteva nuanțe de lalele albe, galbene, roșii, violet, roz sau alte culori. Lalelele roșii transmit dragoste și romantism, cele albe reprezintă apreciere și optimism, lalelele roz simbolizează un sentiment de intimitate,iar lalelele mov transmit destinatarului apreciere și respect. Pe lângă ghiocei, narcise, zambile și lalele, alte flori întâlnite primăvara sunt crinii, freziile și crizantemele.

Fiecare floare are propria frumusețe și se distinge prin culoare, formă și miros. Atunci când decidem să combinăm mai multe tipuri de flori, e nevoie să ținem cont de caracteristicile fiecăreia și să le coordonăm în așa fel încât rezultatul să fie un buchet moderat.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Culoarea

Unul din primele lucruri de luat în considerare atunci când compuneți un buchet floral este culoarea. Dacă îți dorești un buchet vibrant, combină culorile complementare: galben- violet, roșu -verde, albastru- portocaliu.

Această combinație, a culorilor complementare, mărește intensitatea fiecărei culori, ieșind în evidență una de cealaltă. Pentru un buchet romantic se recomandă utilizarea culorilor adiacente: galben – verde, galben – albastru, galben – portocaliu sau albastru – violet. Dacă îți dorești un buchet vesel, alege 3 culori echidistante pe cercul culorilor, precum galben – roșu – albastru sau portocaliu – verde – violet.

Citeste si: Nu ai timp să cumperi flori de Valentine’s Day? Apelează cu încredere la o florărie online!

Textură și formă

Textura florilor și forma sunt caracteristici esențiale atunci când vrem să obținem un buchet de mai multe flori. În principiu, alegeți flori mai remarcabile, stratificate ca flori principale în buchet, combinate cu flori mai delicate, mai puțin pronunțate, care adaugă volum buchetului fără a distrage atenția de la florile remarcabile.

Ocazia

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Dând la o parte aspectul florilor, prilejul cu care le oferi nu trebuie trecut cu vederea. Fiecare floare are o semnificație specifică, iar atunci când combini mai multe flori, trebuie să fii atent la limbajul lor și la ceea ce va transmite buchetul. Dacă vrei să spui cuiva “La mulți ani!”, alege un buchet colorat, iar dacă vrei să-ți exprimi dragostea, alege un buchet mixt, format din flori roșii, albe și mov.

Așadar, culoarea, forma și ocazia sunt cele mai importante aspecte când vrei să faci un buchet folosind florile primăverii.

Citeste si: Flori de 1 martie care vor bucura pe oricine!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si