Potrivit propunerilor lansate de Ministerul Educației, anul școlar viitor ar putea începe pe 5 septembrie, iar luna octombrie să fie vacanță pentru toți elevii din ciclurile primar, gimnazial și liceal.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat la TVR 2 că este luat în calcul faptul ca la finalul lunii octombrie să existe vacanță de o săptămână pentru toți elevii.

Citeste si: Elevii mai multor școli din Ploiești fac ore online, marți, din cauza unei avarii la reţeaua de termoficare

Când va fi vacanța de iarnă

Vacanța de iarnă a elevilor ar putea fi în perioada 22 decembrie 2022 și 8 ianuarie 2023. Ulterior, s-ar putea reveni la vacanța de o săptămână din luna februarie. 

„Putem lua în calcul în luna februarie o săptămână de vacanță... Decizia se va lua în interesul elevilor din punct de vedere pedagogic și pentru a-i ajuta să facă sport... Întâmplător se suprapune pe intersele HORECA, dar pe primul plan sunt interesele copiilor”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Simulare Evaluare Naţională 2022: Modele de subiecte pentru Română şi Matematică

Vacanța de Paște

Vacanța de Paște a elevilor ar urma să fie, conform propunerilor Ministerului Educației, între 7 și 18 aprilie. În luna mai autoritățile intenționează introducerea unei săptămâni verzi în afara școlii, în cadrul căreia elevii să învețe mai multe despre natură.

Sorin Cîmpeanu a mărturisit că toate acestea sunt idei ale ministerului și vor fi dezbătute în cadrul unui proces alături de elevi, profesori și părinți.

Citeste si: Simulare BAC 2022: Modele de subiecte pentru Română, Matematică şi Istorie

Zile libere 2022 pentru învăţământ: Când stau elevii acasă?

Zile libere 2022 pentru învăţământ. Iată cum sunt organizate vacanțele și care sunt zilele libere în 2022 pentru elevii din România!

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: După 18 ani de căsătorie, un italian a aflat că soția sa fusese bărbat. A mers direct la tribunal- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Zile libere 2022 pentru învăţământ. Semestrul I urmează să se încheie pe 14 ianuarie 2022, iar semestrul al doilea va începe imediat după, pe 17 ianuarie 2022.

Potrivit Ministerului Educației, vacanța de vară de la finalul anului școlar, nu se va modifica și nici datele examenelor naționale. 

Citeste si: Vacanţa de Paşte 2022: Când intră elevii în vacanţa de primăvară?

Vacanța de iarnă 2022:

 

  • pentru preșcolari și elevii din ciclul primar: 23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022;
  • pentru elevii de gimnaziu, liceu, postliceală: 23 decembrie 2021 – 2 ianuarie 2022

 

Vacanța de primăvară 2022: 

15 aprilie 2022 – 1 mai 2022;

Totodată, vacanța de primăvară 2022 include și perioada de Paște și sărbătoarea „Ziua muncii” – 1 mai.

Paștele ortodox va fi în 2022 pe 24 aprilie, iar cel catolic pe 17 aprilie. Ambele sărbători sunt cuprinse în intervalul de vacanță de primăvară – 15 aprilie – 1 mai.

Citeste si: Afirmațiile uluitoare ale unui profesor din Vâlcea

Vacanța de vară 2022:

11 iunie 2022 – până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023.

Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Pentru clasele a VIII-a, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 3 iunie 2022, în timp ce pentru clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică (exceptând clasele terminale anterior menționate), respectiv pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are 37 de săptămâni de cursuri.

Citeste si: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern- kfetele.ro

Citeste si: Cine este și cu ce se ocupă Diana, fiica Deliei Budeanu. Detalii neștiute despre primul copil al regretatei crainice TV- radioimpuls.ro

Citeste si: Fiica milionarului Ioan Crișan, reținută pentru uciderea lui. Anchetatorii au aflat de ce Laura Crișan a comandat asasinarea acestuia- antena3.ro

Citeste si: COMPER 2022: Calendarul examenelor la Română şi Matematică. Subiecte pentru toate clasele

Zile libere legale pentru elevi

Elevii nu au cursuri atunci când sunt zile libere naționale. Iată sărbătorile legale când elevii nu vor mai merge la școală (în afara vacanțelor) în anul școlar 2021-2022:

24 ianuarie (luni – weekend prelungit 22-24 ianuarie)

1 iunie (miercuri)

Citeste si: Ministrul Educației, anunţ privind trecerea la şcoala online: "Eu ascult de epidemiologi, nu de pretinşi specialişti”

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si