Este vorba despre un preot catolic din Phoenix, Arizona. El a demisionat din funcția de paroh după ce lumea a aflat că timp de 20 de ani a botezat toții copiii incorect. În prezent, adulții trebuie să fie rebotezați.

Preotul și-a cerut scuze, a demisionat din funcția pe care o deținea, iar acum acele persoane vor fi rebotezate.

Citeste si: Condamnarea primită de un preot după ce a omorât cu mașina un pieton

Cazul inedit al unui preot

După aflarea acestui lucru, episcopul Thomas Olmsted din Phoenix și-a cerut scuze și a declarat că botezurile pe care le-a făcut până în prezent nu sunt valide.

Citeste si: VIDEO| Imagini inedite: Un preot din Bacău a sfințit „curba morții”, un loc în care se produc frecvent accidente rutiere

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Pe cât de greu de aflat, pe atât de greu este de anunțat. Cu sinceră preocupare pastorală i-am informat pe credincioși, că botezurile făcute de reverendul Andres Arango, din Dieceza de Phoenix, nu sunt valide", a

spus preotul.

Se pare că părintele Andres folosea altă formulă, care în prezent nu mai este valabilă. Episcopul a mai spus că părintele Andres nu a avut vreo intenție de a le face rău credincioșilor.

„Nu cred că părintele Andres a avut vreo intenție de a le face rău credincioșilor sau de a-i priva de harul botezului și al sacramentelor", a mai adăugat el.

Citeste si: Biserica Ortodoxă din Cipru urmează să suspende 12 preoți nevaccinați împotriva Covid-19

Dioceza din Phoenix a postat un formular pentru fiecare persoană care a fost botezată incorect de către preot. Ea a declarat că dacă cineva a fost botezat cu cuvinte greșite, înseamnă că botezul este invalid și nu ești botezat.

„Dacă ai fost botezat cu cuvinte greșite, înseamnă că botezul tău este invalid și nu ești botezat. Trebuie să fie botezat", a declarat dioceza din Phoenix.

Citeste si: Pregătirea pentru botez. Ce trebuie să cumperi pentru micuțul tău?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si