În urma solicitării, echipajele au aerisit camerele apartamentului și locuințele vecine.

După ce echipajul de verificare CBRN (chimice, biologice, radiologice şi nucleare) a efectuat mai multe cercetări, nu au fost detectate substanțe toxice.

Familia a fost dusă la spital pentru mai multe evaluări medicale.

Trei persoane au decedat în anul 2019 în urma dezinsecției

În luna noiembrie a anului 2019, un copil de 3 ani, un bebeluș de 9 zile și mama acestuia (29 de ani) au murit, după ce în blocul din Timișoara în care locuiau s-a făcut o dezinsecție.

 Alte 38 de persoane cu simptome care indicau o posibilă intoxicație s-au prezentat la spital. Printre ele, alți patru copii.

Citeste si: Dăunătorii pot fi combătuți cu ajutorul unei firme care deține autorizații și certificări

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În urma cercetărilor, procurorii au stabilit că suspectul este un reprezentant al unei societăți care a făcut deratizarea, care a folosit un insecticid denumit „Delicia – GASTOXIN”. Acesta are în compoziție fosfură de aluminiu, o substanță foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare.

Patronul societății a fost reținut pentru vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă și trafic de produse sau substanțe toxice.

Firma care a deratizat blocul nu a fost niciodată verificată de DSP

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș rau declarat faptul că nu au verificat niciodată firma care a deratizat blocul în care au murit trei persoane. 

Citeste si: Insecte agresive, imune la dezinsecție

După ce a fost întrebată despre controalele care au fost făcute la firma care a deratizat blocul din Timișoara în care au murit trei persoane, reprezentanta DSP Timiș a răspuns: „Din câte știu de la colegii mei, nu a fost verificată niciodată”.

Patronul firmei care a făcut dezinsecție, condamnat la închisoare

Judecătorii Curţii de Apel din Timişoara au pronunţat la începutul acestui an sentinţa finală în dosarul tragediei care a avut loc într-un bloc de pe strada Mioriţa, din Timişoara în luna noiembrie 2019, când, în urma deratizării, o femeie și doi copii au murit intoxicați.

Citeste si: Isterie națională. Speriați de dezinsecție

Patronul societății responsabile de deratizarea criminală, a fost condamnat definitiv la şase ani şi nouă luni de închisoare de Curtea de Apel Timişoara. Acesta va trebui să achite și plata unor daune de 175.000 euro, 700.000 lei, respectiv a sumei de 8.444,68 lei.

Inculpatul este obligat să plătească suma de 17.000 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Din aceasta, 15.000 lei reprezintă cheltuieli judiciare aferente fazei de urmărire penală. Până la achitarea tuturor obligațiilor, bunurile sale sunt sub sechestru.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si