Cum se consumă, de fapt, ghimbirul? Multă lume nu ştie şi face o mare greşeală
Cum se consumă, de fapt, ghimbirul? Iată cum trebuie să consumați ghimbirul și ce beneficii are acest aliment pentru sănătatea organismului!
Ghimbirul este un aliment ideal de consumat pentru a trata diverse infecții respiratorii, tuse, dureri musculare, dar și alte afecțiuni, mai ales atunci când este consumat în combinație cu miere sau lămâie. Mai jos vă vom prezenta ce proprietăți are, dar și cele mai importante beneficii ale consumului de ghimbir.
Ghimbirul este o rădăcină groasă și noduroasă, folosită încă din Antichitate în gastronomie și în medicina alternativă.
Principalele utilizări ale ghimbirului s-au răspândit din Asia în restul lumii și, în prezent, acesta se găsește în aproape orice piață. Chiar și în zilele noastre, cercetătorii încă studiază proprietățile ghimbirului, fiind considerat a fi un supliment medicinal.
Ghimbirul este ingredient folosit pentru diferite preparate culinare, dar și pentru a trata o serie de afecțiuni. Una dintre cele mai cunoscute și folosite plante medicinale, ghimbirul este folosit adesea și în România.
Ceaiul de ghimbir este metoda naturală prin care poți ameliora indigestiile, poți reduce intensitatea migrenelor sau a altor dureri, dar și tratamentul natural pentru a trata gripa sau răceala.
Rizomul sau rădăcina este cea mai folosită parte a ghimbirului care se găsește în magazine, însă acesta poate fi găsit și sub formă de capsule sau pudră.
Ghimbirul se utilizează în special pentru prepararea ceaiurilor, siropurilor sau drept condiment pentru diferite băuturi și preparate.Citeste si: Salata iceberg a devenit extrem de populară și la noi. Cum se consumă?
În rețetele de mâncăruri, ghimbirul poate fi folosit pentru a aroma fripturile, supele, chiar și în deserturile cărora vrei să le dai un gust deosebit, dulce și picant.
Puternic antioxidant;
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Antibiotic natural;
Antibacterian;
Antifungice;
Antioxidant;
Energizant;
Antiinflamator.
Datorită proprietăților sale antibacteriene, ghimbirul poate reduce simptomele gripei și răcelii, iar datorită gingerolului din rădăcină, acesta poate contribui la diminuarea riscului de infecție din organism, după cum arată studiile de specialitate. Este produsul care întărește sistemul imunitar și care susține organismul să lupte împotriva agenților patogeni precum viruși sau bacterii.
Acest aliment stimulează enzimele cu rol eficient în absorbția nutrienților și astfel previne apariția disconfortului digestiv manifestat prin balonare sau indigestie. Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, ghimbirul este un adjuvant natural pentru relaxarea mușchilor stomacului și ajută la stimularea sistemului digestiv.
De mult timp este cunoscut faptul că, rădăcina de ghimbir are proprietăți antiinflamatoare, iar pentru asta este recomandat consumul de ghimbir în cazul în care te confrunți cu dureri articulare, entorse, febră musculară sau luxații.
Citeste si: Adevărul despre cartofii dulci: Ce efect au asupra sănătăţii noastre?
Poate contribui la reducerea intensității durerilor, dar și la îmbunătățirea semnificativă a mobilității.
Potrivit unor studii efectuate, consumul regulat de ceai de ghimbir protejează inima împotriva factorilor de risc precum hipertensiune arterială, colesterol mărit, cheaguri de sânge, acțiuni ce pot duce către grave afecțiuni medicale. Poate reduce stările de greață Ghimbirul consumat cu moderație poate reduce simptomele de
Durerile și stările de înțepeneală ori amorțeală la nivelul încheieturilor sunt asociate cu apariția osteoporozei. În urma unor studii efectuate, cercetătorii au demonstrat faptul că administrarea extractului de ghimbir poate scădea simptomele osteoporozei, ba chiar poate contribui și la reducerea dozei de tratament medicamentos. Poate fi folosit în dietele pentru slăbit
Totodată, rolul ghimbirului în stimularea funcției digestive îl face un ingredient recomandat în dietele de slăbire. Acest beneficiu a fost confirmat și în urma mai multor studii derulate pe oameni și animale. Unul dintre acestea a arătat efectul benefic al consumului de ghimbir în cazul persoanelor supraponderale sau care suferă de obezitate.
Ghimbirul este un aliment sigur și nu cauzează efecte adverse, dacă este consumat în cantități moderate. Însă, pot exista cazuri în care ghimbirul să creeze disconfort stomacal sau arsuri la nivelul stomacului, mai ales în cazul persoanelor care suferă de gastrită.
În cazul în care este aplicat pe piele, sub formă de ulei, ghimbirul poate cauza iritații. Este indicat să faci înainte un test pe o porțiune mică de piele, pentru a te asigura că nu ești alergic la ghimbir.
Totodată, un studiu care a urmărit rolul ghimbirului în tratarea stărilor de greață în cazul femeilor gravide a arătat că nu este recomandat să fie consumat de femeile care se apropie de travaliu sau care au suferit pierderi de sarcină.