UPDATE Război Rusia- Ucraina, 24 februarie 2022. Președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat, joi dimineața, o operațiune militară specială în Ucraina. Imediat după anunțul său, mai multe explozii au avut loc în orașele ucrainene Kiev, Harkov sau Odesa, precum și în estul țării. Operațiunea militară a Rusiei este una complexă, cu atacuri de artilerie, aeriene și de pe mare.

UPDATE Război Rusia- Ucraina, 24 februarie 2022 - Cel puţin 40 de militari şi aproximativ zece civili au fost ucişi joi, în primele ore la invaziei ruse a

Ucrainei, declară presei Oleksii Arestovici, un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, relatează AFP.

UPDATE Război Rusia- Ucraina, 24 februarie 2022 -  Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, după şedinţa CSAT pe tema situaţiei din Ucraina, că Federaţia Rusă a ales calea reprobabilă a violenţei armate masive împotriva unui stat suveran, a ales forţa tancurilor în detrimentul vieţilor cetăţenilor, iar România condamnă ferm această agresiune.

Citeste si: Klaus Iohannis, declarații după ședința CSAT. "Rusia este agresorul, nu victima. România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina" (VIDEO)

Preşedintele a reluat afirmaţia potrivit căreia niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranţa sa, adăugând că România nu va fi atrasa în conflictul militar din Ucraina.

De asemenea, Iohannis a anunţat că România este pregătită să facă faţă oricăror consecinţe economice şi umanitare pe care le-ar putea genera un eventual conflict de durată între Rusia şi Ucraina.

”Oricât de mult rău ar încerca să facă, ultimii revizionişti ai istoriei trebuie să ştie că lumea pe care vor să o reînvie a apus demult”, a conchis el.

UPDATE Război Rusia- Ucraina, 24 februarie 2022 -  Autoritățile din Ucraina anunță că „două ținte neidentificate s-au apropiat de Insula Șerpilor din Marea Neagră”, fiind cel mai probabil vorba de nave rusești. Acestea le-ar fi cerut grănicerilor să se predea.

Insula Șerpilor se află la mai puțin 50 de kilometri de Sulina, fiind un punct strategic în Marea Neagră.

Citeste si: Tensiuni la Marea Neagră, aproape de România! Armata rusă vrea să captureze Insula Șerpilor: „două ținte subacvatice...”

UPDATE Război Rusia- Ucraina, 24 februarie 2022  - Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a declarat joi că forţele armate din Belarus nu iau parte la operaţiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, a informat agenţia de presă Belta, citată de Reuters şi France Presse.

Citeste si: Conflict Rusia- Ucraina: Istoria unor relaţii agitate şi controversate

UPDATE Război Rusia- Ucraina, 24 februarie 2022 - Primele informații despre victimele invaziei din Ucraina, cel puțin opt persoane au fost ucise și nouă au fost rănite în bombardamentele rusești, a declarat un consilier al ministrului ucrainean de interne, potrivit Reuters.

UPDATE Război Rusia- Ucraina, 24 februarie 2022  - Președintele Klaus Iohannis a convocat ședință a Consiliului Suprem pentru Apărarea Țării (CSAT) pentru joi la ora 11.00, a transmis Administrația Prezidențială.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Război Rusia-Ucraina. Klaus Iohannis a convocat ședința CSAT pentru ora 11.00

UPDATE Război Rusia- Ucraina, 24 februarie 2022, ora 09:47- Statul Major al armatei ucrainene a declarat că nu a fost deocamdată niciun fel de debarcare de trupe ruse în oraşul port Odesa, din sudul Ucrainei, aşa cum anunţaseră anterior unele surse media ruse, potrivit Eho Moskvî şi DPA.

Forţele militare ruse bombardează intens estul Ucrainei, dar situaţia este "sub control", susţine Statul Major ucrainean într-o postare pe Facebook.

UPDATE Război Rusia- Ucraina, 24 februarie 2022, ora 09:23- Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a transmis, joi, că președintele SUA Joe Biden nu va trimite trupe americane în Ucraina, care să lupte contra Rusiei.

Harta zonelor din Ucraina în care a început războiul poate fi văzută aici

Război Rusia - Ucraina, 24 februarie 2022 - harta zonelor atacate

Război Rusia - Ucraina, 24 februarie 2022 - harta zonelor atacate

Ucraina, atacată şi din Belarus

UPDATE Război Rusia- Ucraina, 24 februarie 2022. Potrivit CNN, convoaie militare trec prin punctul de frontieră dintre Belarus și Ucraina dinspre Belarus.

Serviciul de Frontiera din Ucraina spune că Belarusul atacă, altături de Rusia, Ucraina. Sunt folosite artilerie, echipamente grele și arme de foc.

Atacurile de la frontieră au loc dinspre nord, est și sud, dinspre Rusia, Belarus și Crimeea.

Citeste si: Reacția lui Donald Trump după atacul Rusiei în Ucraina. "Este un lucru foarte trist pentru întreaga lume"

Război Rusia- Ucraina, 24 februarie 2022: Sute de militari, ucişi

Wall Street Journal spune că sute de militari ucraineni se crede că ar fi fost uciși, în atacul Federației Ruse, citând surse oficiale.

Uniunea Europeană va trage la răspundere Rusia pentru atacul "nejustificat" asupra Ucrainei, a declara Ursula von der Leyen.

Citeste si: Boris Johnson, îngrozit de atacurile rusești din Ucraina. Olaf Scholz: „Este o încălcare flagrantă a dreptului internaţional”

"În aceste ore sumbre, gândurile noastre sunt cu Ucraina, cu femeile, bărbaţii şi copiii nevinovaţi care se confruntă cu acest atac neprovocat şi le este frică pentru viaţa lor", a scris Ursula von der Leyen într-un mesaj postat pe Twitter. "Vom trage Kremlinul la răspundere", a avertizat şefa Comisiei Europene în acelaşi mesaj.

Reacţia lui Klaus Iohannis, după ce Rusia a invadat Ucraina

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat, joi, pe Twitter, după atacul lansat de Rusia asupra Ucrainei. Președintele spune că agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei este o altă încălcare gravă a legislaţiei internaţionale, a suveranităţii şi integrităţii.

Război Rusia- Ucraina, 24 februarie 2022. Declaraţia lui Klaus Iohannis. ”Condamn ferm, în numele României, agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, o altă încălcare gravă a legislaţiei internaţionale, a suveranităţii şi integrităţii.

Aceasta va primi cea mai puternică reacţie din partea comunităţii internaţionale provocând consecinţe ample şi cele mai mari costuri”, a scris preşedintele României Klaus Iohannis, pe Twitter.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

”Preşedintele României, Klaus Iohannis, condamnă în cei mai fermi termeni agresiunea armată a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei. Această
conduită, care urmează recunoaşterii ilegale de către Federaţia Rusă a „independenţei” autoproclamatelor republici separatiste din Doneţk şi Luhansk, părţi componente ale Ucrainei, reprezintă o nouă încălcare flagrantă a principiilor de drept internaţional, în mod special a suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale Ucrainei, a inviolabilităţii frontierelor acestui stat, respectiv a principiului nerecurgerii la folosirea forţei în relaţiile internaţionale”, a transmis Administraţie Prezidenţială.

Citeste si: Klaus Iohannis, după atacul lui Putin asupra Ucrainei: Agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, o altă încălcare gravă a legislaţiei internaţionale

Conform lui Iohannis, în mod regretabil, în ciuda eforturilor intense la nivel european şi euroatlantic de dezescaladare a situaţiei, Federaţia Rusă, membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, forul-garant al păcii şi securităţii mondiale, a ales calea folosirii forţei armate, în contradicţie manifestă cu dispoziţiile Cartei ONU.

”Preşedintele României solicită oprirea imediată, integrală şi necondiţionată a agresiunii militare ruse, retragerea tuturor forţelor ruse din Ucraina şi încetarea oricăror presiuni la adresa Ucrainei. Pe aceste baze, şeful statului român face un apel la responsabilitate, la evitarea de pierderi de vieţi omeneşti şi afectarea în orice fel a siguranţei civililor. România este gata să ofere asistenţă umanitară Ucrainei. În acelaşi timp, România avertizează împotriva oricărei acţiuni ostile la adresa membrilor comunităţii române din Ucraina şi este gata să acorde sprijinul necesar. Totodată, Preşedintele Klaus Iohannis asigură toţi cetăţenii români de pe teritoriul Ucrainei că România, inclusiv prin misiunile sale diplomatice şi consulare, este pregătită să ofere asistenţa consulară necesară. Niciun cetăţean al României nu are motiv să se teamă. Preşedintele Klaus Iohannis subliniază că cetăţenii României, ca stat membru al Alianţei Nord-Atlantice, beneficiază pe deplin de cele mai ample garanţii de securitate din istoria sa”, se arată în comunicat.

Război Rusia - Ucraina, 24 februarie 2022

Război Rusia - Ucraina 2022

Anunţul Ucrainei: Forțele Armate Ruse au început bombardamentul intensiv

„Astăzi, 24 februarie, la ora 5.00 Forțele Armate ale Federației Ruse au început bombardamentul intensiv al unităților noastre din est și au lansat și lovituri cu rachete-bombă pe aeroporturile din Borîspil, Ozerne, Kulbakino, Ciuhuiiv, Kramatorsk, Ciornobaiivka, și așa mai departe asupra unor obiective militare ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

Război Rusia- Ucraina, 24 februarie 2022. Totodată, agresorul a lansat bombardamente de artilerie ale teritoriului și așezărilor Ucrainei de-a lungul frontierei de stat.

Forțele Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei luptă împotriva atacului aerian. Forțele de apărare ale statului sunt pregătite de luptă, ocupate și mențin poziții defensive. Situația este sub control.

Citeste si: Breaking News: Vladimir Putin a trimis armata în Ucraina. O operaţiune militară specială în regiunea Donbas din Ucraina. Explozii puternice în mai multe regiuni

Informațiile despre parașutarea trupelor rusești la Odesa nu sunt adevărate”, transmite Statul Major al Forțelor Armate.

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei

Război Rusia- Ucraina, 24 februarie 2022. Discursul lui Vladimir Putin

Vladimir Putin a afirmat că obiectivul Rusiei nu este să ocupe Ucraina.

"Republicile populare din Donbass au cerut ajutorul Rusiei. Ca urmare, am decis să iniţiem o operaţiune militară specială. Obiectivul este de a proteja oamenii care de opt ani sunt ţinta abuzurilor şi genocidului din partea regimului de la Kiev şi, pentru ca aceasta să înceteze, vom acţiona pentru a demilitariza şi denazifica Ucraina şi îi vorm aduce în faţa justiţiei pe cei care care au comis numeroase crime sângeroase împotriva oamenilor paşnici”, a declarat Putin, conform TASS.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si