Un astfel de exemplu vine din Kiev, unde mai multe  femei  au fost filmate după ce s-au alăturat rezistenței civile.

Își apără țara cu lacrimi în ochi și cu arma în mână 

Vizibil emoționate și speriate, cu lacrimi în ochi și arme în mâini, femeile răspund întrebărilor jurnaliștilor de la  Donbas Frontliner.

Yuliia, profesoară de limbă ucrainenă, spune că nu știe să folosească o armă, în timp ce își șterge lacrimile de pe față.

”Este groaznic.”, declară Yuliia jurnaliștilor.

Aceasta este însoțită de alte patru femei. Toate sunt înarmate și la fel de emoționate. Niciuna dintre ele nu a mai folosit o armă până acum.

Citeste si: Un bărbat a fost filmat în timp ce săpa tranșee în Kiev. Un grup de oameni neînarmați face scut în fața tancurilor inamice

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: O familie din Kiev și-a transformat holul casei în adăpost și este pregătită în orice moment să fugă din calea bombardamentelor: ”Aici dorm, lângă frigider”

Dovadă de curaj dau și alți ucraineni

Ucrainenii au oferit multe exemple de curaj în aceste zile. Unii oameni au pus mâna pe lopeți și sapă tranșee în mijlocul străzilor, alții fac scut, neînarmați, în fața tancurilor inamice, iar alții învață cum să folosească sticlele incendiare.

Citeste si: Ce înseamnă bombele termobarice cu care amenință Rusia. Vladimir Putin, dispus să piardă 50.000 de soldați în războiul din Ucraina

Citeste si: ÎPS Teodosie, despre situaţia din Ucraina: „Indiferent din ce motiv au fost izgoniţi sau poate unii de frică au plecat, noi să îi primim, să îi adăpostim”

Berăria “Pravda” din Lviv a îmbuteliat cocktailuri Molotov în sticlele de bere și le-a oferit tuturor celor dispuși să le folosească împotriva inamicului. În presă au circulat imagini cu oameni care se antrenau să folosească o astfel de muniție aruncând cu sticlele într-un perete.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si