Tensiuni și focuri de armă la Vama Siret

S-a întâmplat în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Vama Siret. Grănicerii ucraineni au deschis focul asupra unor compatrioți care voiau să vină în România. Familiile au trăit momente cumplite, întrucât au fost nevoite să se despartă.

Legea marțială nu permite bărbaților să părăsească Ucraina

Motivul pentru care s-a ajuns la o astfel de intervenție din partea grănicerilor a fost acela că bărbații au refuzat să își părăsească familiile.

Legea marțială interzice bărbaților care au vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, apți de luptă, să părăsească Ucraina. Aceștia sunt obligați astfel să lupte împotriva rușilor. 

Citeste si: Soldații lui Putin mărturisesc că au fost trimiși ilegal în Ucraina și cer să se întoarcă acasă: ,,Mamă, ia-mă de aici! Omorâm oameni nevinovați!”

Conflictul dintre ucraineni și grăniceri a escaladat, astfel încât forțele de ordine au deschis focul asupra compatrioților săi. Informațiile arată că cel puțin o persoană a fost atinsă de gloanțe și a fost doborâtă la sol. Până în acest moment nu se știe dacă există persoane decedate. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Ultimele secunde din viața unei fetițe, de șase ani, omorâtă de trupele ruse. Mama copilei strânge la piept hăinuțele fiicei sale

Anunțul făcut de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski

Joi, 24 februarie, în prima zi de război, președintele ucrainean Volodimir Zelenski anunța că, potrivit legii marțiale, bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, care sunt apți de luptă, sunt obligați să își apere țara. 

Citeste si: Cum arăta Vladimir Putin în tinerețe. A ales să se înroleze in KGB și apoi să conducă frâiele Rusiei

„Serviciul de Frontieră al Ucrainei informează că, din cauza intrării legii marţiale în Ucraina, plecarea din Ucraina este temporar restricţionată pentru o categorie de cetăţeni. În special, este interzisă părăsirea Ucrainei de către ceţăţenii ucraineni de sex masculin, cu vârstă între 18 şi 60 de ani. Această normă se va aplica pentru perioada regimului juridic al legii marţiale”, a fost comunicatul emis de Ministerul ucrainean de Interne.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si