Fiecare soldat rus care alege să se predă de bunăvoie autorităților ucrainene va beneficia de o sumă de bani care este echivalentul a 40.000 de euro. Aceasta campanie este finanţată de industria IT internaţională, informeaza agenția DPA.

Citeste si: Cât de mare este puterea nucleară a Rusiei? Câte arme nucleare are armata lui Vladimir Putin

,,Hotărâţi-vă! Veniţi fără arme, cu steagul alb!'', a fost mesajul transmis de Resnikov pe Facebook pentru soldații ruşi angajaţi în invazia asupra Ucrainei.

200 de soldați ruși sunt prizonieri în Ucraina

,,Oricine refuză să fie un ocupant va aduce pacea. Pentru cei care aleg calea ocupantului- nu va exista milă!'', a adăugat ministrul ucrainean.

Chiar dacă soldaţii ruşi care se predau vor primi bani, acest lucru nu poate fi verificat. Potrivit Kievului, cel puţin 200 de soldaţi ruşi au fost capturaţi de la începutul invaziei declanşate joi. Mai multe înregistrări video de la interogatorii cu soldaţi ruşi luaţi prizonieri au fost făcute publice pe scane internațională. În videoclipuri soldații mărturisesc că au fost anunțați că participau la manevre militare şi nu au ştiut că urmau să fie trimişi în Ucraina.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Oamenii din oraşul predat de primar armatei ruse rezistă în fața atacatorilor: ,,Nu plecăm nicăieri, e oraşul nostru"

Pe de altă parte, există şi soldaţi ai armatei Ucrainei care au fost luaţi prizonieri de trupele ruse, potrivit Moscovei, printre aceștia fiind şi 82 de militari care s-au predat pe Insula Şerpilor.

Primul schimb de prizonieri a fost efectuat în nord-vestul Ucrainei

Între timp, în regiunea Sumî din nord-vestul Ucrainei a fost efectuat marţi un prim schimb de prizonieri, informează Reuters. Astfel, un ofiţer rus capturat de trupele ucrainene a fost schimbat cu cinci combatanţi ucraineni, a anunţat guvernatorul regiunii, Dmitro Jiviţki.

Ucraina le promite bani militarilor ruși care se predau. Ce se știe despre primul schimb de prizonieri

În postarea de pe Twitter a lui Jivițki se precizează și numele combatanților ucraineni. Reține atenția că dintre cei cinci, trei sunt bărbați în vârstă de peste 50 de ani.

  • Kvitcenko Dmitro Olehovych, născut în 1985, Trostianeț.
  • Pozniak Valerii Semenovici, născut în 1965, Vorozba, raionul Bilopil.
  • Mokrenko Igor Vladimirovici, născut în 1969.
  • Frolkov Andrii Viacheslavovich, născut în 1964, Sumy.
  • Solonar Oleg Viktorovici, născut în 1974, Sumy.

Citeste si: A doua rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina este programată miercuri, 2 martie

În cea de a şasea zi a războiului din Ucraina, mai multe convoaie militare masive ruseşti au fost observate din satelit îndreptându-se către capitala Kiev, în timp ce al doilea oraş al ţării, Harkov, a fost din nou bombardat, iar în sud trupele ruse au făcut joncţiunea cu forţele separatiştilor proruşi din estul Ucrainei.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Pregătindu-se pentru un posibil asalt asupra Kievului, forțele militare din Ucraina au amplasat un număr important de tancuri şi camioane militare în părţile de vest şi de nord ale oraşului, informează AFP. O parte din locuitori au părăsit Kievul, dar mulţi dintre cei rămaşi au săpat tranşee, au ridicat baricade şi au pregătit inclusiv cockteiluri Molotov pentru a se apăra.

Citeste si: Prinţul Charles, despre invazia Ucrainei de către Rusia: Un atac împotriva libertăţii


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si