Maternitățile s-au mutat în subsolurile blocurilor, acolo unde încăperile sunt slab luminate, iar femeile stau înghesuite împreună cu bebelușii pe care îi îngrijesc. În timp ce bombardamentele continuă în Kiev, femeile nasc în subsolurile în care stau ascunse. "Nu ar trebui să fiu stresată în situația mea, așa că încerc să mă calmez.

Citeste si: Noi vești din Ucraina: primarul ucrainean, care a trădat și cedat orașul rușilor, a fost omorât

Este groaznic ceea ce întâmplă. Trăim un adevărat iad. Nu mi-am imaginat niciodată că așa ceva s-ar putea întâmpla în secolul XXI, în capitala unei țări europene. Că oameni din țara vecină, pe care i-am considerat întotdeauna frații noștri, ne pot ataca așa", spune o femeie însărcinată.

Femeile erau băgate la subsol imediat după ce nășteau

În momentul în care sirenele pornesc, femeile povestesc cum coboară în subteran și stau pe saltele.
" Am văzut femei născând aici, în subsol. Erau pline de sânge, pentru că, de exemplu, aveau operație de cezariană și s-au declanșat alarmele.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Serghei Lavrov spune că SUA procedează precum Hitler în încercarea de a subjuga Europa

A fost nevoie să coboare, deși ar fi trebuit să stea întinse după operație. Este îngrozitor, o experiență îngrozitoare. Pe 24 februarie, la ora 5:00 dimineața, m-a trezit o rachetă. Am auzit explozia și femeile au început să plângă și să țipe. Începuse războiul. Nu-mi venea să cred", povestește tânăra ucraineancă.

70% din personal se află permanent în subsoluri

Femeile sunt recunoscătoare tuturor asistentelor și medicilor care le ajută să nască. "Am venit aici în prima zi de război, însărcinată. Și, pe 28 februarie, l-am născut pe fiul meu. I-am pus numele Mark. Suntem în siguranță aici, ne îngrijește cel mai bun personal medical din lume, de care sunt foarte mândră", afirmă o mamă care ține în brațe un bebeluș.

Citeste si: Ce rază are o bombă nucleară? Efecte devastatoare ale armelor atomice

Dmitro Govseiev, directorul maternității, spune că majoritata persoanelor au mai părăsit clădirile și că 70% personal se află permanent în acele locuri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si