Satele fără autorități sunt păzite doar de câini și de Dumnezeu în România secolului 21. La țară, fenomenul e din ce în ce mai periculos, iar din toată sărăcia hoții tot găsesc ce să fure.

Un reprezentat al sindicatului de Poliție ne-a povestit că: "Vorbim despre sute de dosare penale repartizate pe câte un lucrător și despre polțiști care țin locul a 3 sau 4 polițiști."

Hoții dau lovitură peste lovitură

În Dâmbovița, într-un sat cu oameni gospodari și muncitori, hoții dau lovitură după lovitură. Într-o singură săptămână 7 gospodării au fost prădate, ziua în amiaza mare.

Citeste si: VIDEO Asta-i România!| Fantoma care de câteva săptămâni terorizează un sat din Brăila

Printre lucrurile furate de hoți se numără drujbe, cazane de țuică, dar și animale. 

Pe la colțuri, sătenii abia îndrăznesc să vorbească despre furturile din jurul lor. Spun că de vină ar fi o familie de rromi care s-ar fi mutat de curând la marginea satului, dar și polițiștii care nu ar mișca un deget.

Citeste si: VIDEO Asta-i România!| La Ciuperceni, în Teleorman, hoții au răsărit precum ciupercile după ploaie și fură tot ce le cade în mâna

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

După ce vând obiectele furate din gospodării, hoții „investec „profitul” la jocurile de noroc. Dacă ies în pierdere, a doua zi ies din nou la furat.

Autoritățile nu se implică

Un localnic ne spune că hoții nu au teamă și că îi amenință chiar și pe jandarmi.

Citeste si: VIDEO Asta-i România!| Alun, satul-bijuterie din Ținutul Pădurenilor peste care s-au așternut în ultimii ani liniștea și uitarea

Singurul post de Poliție din sat este închis, iar la primărie la ora amiezei la lucru îl găsim doar pe administratorul public. Funcționarul recunoaște faptul că sătenii cer de săptămâni bune autorităților să găseacă o soluție pentru problema hoților, însă fără rezultat.

De la primărie cerem lămuriri și despre situația postului de poliție încuiat. Aflăm că de siguranța comunei s-ar ocupa polițiștii din comuna vecină. Ni se spune că șeful de post e liber și nu are cine să-i țină locul, de aceea ușa secției era închisă.  

Sunt doar 2 polițiști într-un sat cu 3800 de oameni

Comuna avea în jur de 3800 de oameni la ultimul recensământ, în condițiile în care străduțele ar fi patrulate doar de 2 polițiști.

Citeste si: VIDEO Asta-i România!| Cel mai bun exemplu al paradoxului țară bogată – popor sărac! Pădurile de lângă un sat din Vrancea, pline de „diamante negre”

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

In aceste condiții, hoții lovesc fără probleme. Un polițist a ajuns să acopere munca a trei agenți în unele cazuri, iar momentul clacării este inevitabil, ne spune Cosmin Andreica, președintele sindicatului Europol.

"Este nevoie de 6000 de politisti in plus fata de ceea ce exista, doar pentru aacoperi deficitul pe cele 24 de ore in catre trebuie sa fie in serviciu, 7 zile din 7", ne-a spus acesta.

Și-au făcut case pe roți pentru ca hoții să nu le fure lucrurile

În Călărașiul de Dolj oamenii fac bani doar din agricultură și ca să se asigure că nu le mai fură nimeni rodul pământului au inventat casele pe roți, pe care le amplasează lângă ogoarele lor. Din ele veghează precum niște grăniceri , nu cumva sa vină cineva să le fure recolta.

O astfel de invenție a costat 2000 de lei și măsoară cât garsoniera virala de la Cluj. 

Citeste si: VIDEO Asta-i România!| Cel mai bun exemplu al paradoxului țară bogată – popor sărac! Pădurile de lângă un sat din Vrancea, pline de „diamante negre”

De ce au ajuns oamenii să-și ia astfel de măsuri? Poliția care ar trebuie să instaureze ordinea la țară este acum într-o dezordine totală, iar asta pentru că în MAI este  un deficit de personal de 30 la suta.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si