Un martor ocular a filmat trenul blindat în timp ce trecea prin localitatea Novooleksiivka din Ucraina. Micul oraș Novooleksiivka se află la aproximativ 30 de km nord-est de Crimeea, anexată de Rusia în 2014, și la aprox. 70 de km sud-vest de Melitopol, care este în prezent sub ocupație militară rusă.

Citeste si: Șeful CIA, avertisment despre "furia" lui Putin. "Urmează săptămâni urâte"

Videoclipul cu trenul blindat a fost postat pe rețelele de socializare de jurnalistul ucrainean Yuriy Butusov, dar a fost localizat incorect. CNN a geolocalizat și a verificat autenticitatea videoclipului. 

Litera Z, desenată pe trenul blindat al Rusiei

Videoclipul arată că trenul cu litera „Z” pictată pe unele dintre vagoane are cel puțin două vagoane de artilerie. Trenul este format din două vagoane cu platformă, dintre care unul pare să poarte un vehicul militar acoperit și un alt vagon.

Citeste si: O altă coloană de tancuri rusești se apropie de Kiev, dinspre nord-est

În videoclip se aude o femeie strigând „Glorie Ucrainei” și proferând înjurături la adresa trupelor ruse.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Un raport video de la canalul de presă de stat rus Channel One din februarie 2020 a oferit o privire detaliată asupra trenului Baikal, unul dintre cele două trenuri blindate ale Rusiei.

Potrivit CNN, din videoclipul postat acum nu este clar dacă trenul văzut în Novooleksiivka este trenul Baikal.

Citeste si: Volodimir Zelenski a cerut ca Rusia să fie considerată „stat terorist” după invadarea țării sale

Potrivit presei ruse, Baikal are un dispozitiv de bruiaj de comunicații la bord pentru a menține comunicațiile ascunse și pentru a nu dezvălui locația lor.

Baikalul a mai fost echipat cu turnulețe antiaeriene, pereți groși de 20 cm, pe lângă posturi de mitraliere și lunetişti. De asemenea, are bucătărie și sufragerie pentru echipajul trenului.

Înainte de invazie, Rusia și-a folosit compania de căi ferate de stat pentru a transporta și poziționa multe dintre trupele sale la granița cu Ucraina, atât în ​​Rusia, cât și în Belarus.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si