Republica Moldova dorește să intre în Uniunea Europeană, însă nu dorește și aderarea la NATO, conform sursei deschide.md.

Citeste si: Caz șocant: Ce li s-a întâmplat unor soldaţi britanici, după ce au plecat din propria inițiativă în Ucraina pentru a lupta împotriva Rusiei

„Principiul de neutralitate este consacrat în Constitutie și vom continua integrarea în UE, dar nu urmărim scopul de a face parte din NATO”, a spus premierul.

Republica Moldova se așteaptă ca partenerii internaționali să acționeze

Întrebată despre posibilele atacuri ale Rusiei asupra Republicii Moldova, Natalian Gavrilița a spus că acesta este un stat neutru și se așteaptă ca „toți partenerii internaționali să acționeze în conformitate cu acest principiu”.

Citeste si: După 14 zile de război, Rusia preferă să își atingă obiectivele prin discuții

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Gavrilița a mai spus că procesul aderării Republicii Moldova la UE este unul de durată.
„Suntem pregătiți să facem temele necesare pentru a atinge standardele de aderare la Uniunea Europeană”.

Citeste si: Un băiat de șase ani a strâns o sumă mare de bani pentru a-i ajuta pe ucraineni: „Trebuie să facem mai mult”

Pe data de 3 martie, președintele Maia Sandu a anunțat că a fost semnată cererea de aderare la Uniunea Europeană a Republicii Moldova.

Georgia și Republica Moldova fac eforturi pentru a intra în Uniunea Europeană

Georgia și Republica Moldova alătură astfel Ucrainei în eforturile de aderare, după ce președintele Volodimir Zelenski a cerut intrarea rapidă în UE, în urma contextului actual.

Citeste si: Război în Ucraina- 2 milioane de refugiați

Țările care au oficial statutul de candidate la aderare sunt Albania, Macedonia de Nord, Serbia, Muntenegru și Turcia, dar negocierile sunt blocate de mai mulți ani.
Statutul de candidat la aderarea UE poate oferi și beneficii unei țări, cum ar fi să devină mai atractivă pentru investiții.

Citeste si: Rusia promite o nouă încetare a focului pentru evacuarea civililor din Ucraina. "E greu să ai încredere în invadatori"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si