Războiul ruso-ucrainean a intrat astăzi în a 14-a zi. Potrivit rapoartelor Națiunilor Unite, 2 milioane de oameni și-au încărcat toată viața într-un bagaj și au luat drumul pribegiei. Autoritățile din orașul Sumy au anunțat că astăzi va rămâne deschis noul coridor umanitar.

Kievul și Moscova au convenit asupra instituirii coridorului umanitar

5000 de persoane și 1000 de mașini au plecat ieri din localitatea nord-estică Sumy spre Poltava după ce Kievul și Moscova au convenit asupra instituirii acestui coridor.

Citeste si: După 14 zile de război, Rusia preferă să își atingă obiectivele prin discuții

Oficiali ucraineni, citați de Associated Press, au anunțat că orașele din estul și centrul țării au fost bombardate. În Sumy și Okhtyrka, aflate în estul Kievului, aproape de granița cu Rusia, mai multe obuze au căzut pe clădiri rezidențiale și au distrus inclusiv o centrala electrică, a anunțat un lider regional.

Citeste si: Centrala Nucleară de la Cernobîl, ”complet” debranşată de la reţeaua electrică

Salvatorii lucrează contra-cronometru pentru a scoate supraviețuitorii dintre dărămături.

În Mariupol, oamenii nu mai au mâncare, apă sau medicamente

Momente dramatice trăiesc și locuitorii orașului Mariupol, unde oamenii nu mai mâncare, apă ori medicamente.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Clipe de groază pentru doi bătrâni din Ucraina. Un tanc rusesc trage în plin în mașina lor: „Rușii sunt nemernici, uitaţi-vă ce „fraţi” avem!”

Pentru a putea bea apă, oamenii topesc zăpada.

Potrivit unui consultant al președintelui Zelenski, Rusia a distrus până acum în Ucraina peste 200 de școli, 34 de spitale și 1.500 de clădiri rezidențiale.

Citeste si: VIDEO| Războiul din Ucraina a pus pe butuci exportul de ulei de floarea-soarelui. Una din cele mai afectate țări este Spania, care a decis raționealizarea uleiului

Între timp, Ministerul rus pentru situații de urgență a transmis imagini cu mai multe camioane încărcate cu ajutoare îndreptându-se spre Donbass. Potrivit unei surse, este vorba despre 25 de camioane încărcate cu 220 de tone de ajutoare constând în alimente, produse de igienă, haine și mobilier destinat pacienților bolnavi de cancer.


Președintele Zelenski, discurs istoric

În Parlamentul Britanic, presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ținut un discurs istoric, care a fost aplaudat îndelung la scenă deschisă.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Oferta "finală" a lui Putin se află pe masa lui Zelenski. Ce urmează în cazul unui refuz

"Întrebarea pentru noi este a fi sau a nu fi. Știți întrebarea lui Shakespeare. Nu vom ceda, nu vom pierde, vom lupta până la capăt: pe mare, în aer, pe străzi. Vom continua să luptăm pentru a ne apăra pământurile, idiferent de prețul plătit. Vom lupta în păduri, pe câmpii, pe plaje și pe străzi", au fost cuvintele președintelui Ucrainei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si