Liderul de la Kremlin i-a informat pe cei doi despre dicuțiile cu partea ucraineană care ar fi avut loc în format video în ultimele zile și a acuzat Kievul că „încalcă flagrant” dreptul internațional umanitar.

Putin acuză Ucraina de luare de ostatici

Putin susține că autoritățile ucrainene iau ostatici civilii și-i folosesc ca scuturi umane, precum și că desfășoară „arme grele” în zone rezidențiale, potrivit unui comunicat al Kremlinului.

Citeste si: Rușii au bombardat Moscheea Sultanului Suleiman, unde se adăposteau peste 80 de civili, în Mariupol: „Copiii se ascund acolo”

El a acuzat, de asemenea, „batalioanele naționaliste” ucrainene că „întrerup sistematic operațiunile de salvare și intimidează civilii care încearcă să plece” din zonele de luptă.

Citeste si: Zelenski cere eliberarea imediată a primarului din Melitopol, arestat de forţele ruse: „Este un război pentru independenţa noastră”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Vladimir Putin i-a îndemnat pe Emmanuel Macron și Olaf Scholz să influențeze autoritățile de la Kiev pentru a pune capăt acestor acțiuni criminale”, a precizat Kremlinul.

Ce a discutat cu Macron și Scholz

Președintele Franței, Emmanuel Macron, și cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, au sâmbătă o nouă convorbire telefonică cu Vladimir Putin pe tema războiului din Ucraina.

Citeste si: Armata rusă a atacat un aerodrom militar din Vasilkov şi un centru informatic al serviciilor secrete din Bovarî- TASS

Cei trei lideri au avut o altă convorbire telefonică joi în care Franța și Germania au cerut Rusiei să înceteze imediat focul în Ucraina.

Citeste si: O ucraineancă a mers 17 kilometri cu câinele său bătrân pe umăr: „Nu l-am putut abandona. Face parte din familie”

Potrivit AFP, după întâlnirea din 7 februarie de la Kremlin, Macron și Putin au avut nouă discuții telefonice, potrivit unui comunicat al președinției franceze.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si