Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (SOHR) a anunţat că Rusia a recrutat peste 40.000 de sirieni pentru războiul din Ucraina. Acestora li s-au pomis „un salariu şi privilegii”, informează The Guardian.

Niciun sirian încă nu a ajuns pe front, însă aproximativ 400 ar fi deja în tabere de pregătire apropiate de frontiera cu Ucraina.

Citeste si: VIDEO- A 19-a zi de când Rusia a pornit războiul. Ultimele actualizări privind situația din Ucraina

„Până acum, peste 40.000 de luptători s-au înrolat”, a precizat SOHR, menţionând că sirienii nu sunt „voluntari”, având în vedere faptul că acestora li s-au promis „un salariu şi privilegii”.

Citeste si: Miliardarul Elon Musk îl provoacă pe Vladimir Putin la "luptă dreaptă". Miza înfruntării: Ucraina

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Pentru sirieni s-au pregătit cazare şi centre de pregătire în regiunile Rostov din Rusia şi Gomel din Belarus.

Rușii au recrutat peste 40.000 de sirieni

Soldați, pregătiți de război.

[Sursa foto: PixaBay]

Recrutările continuă la Damasc şi Alep, prin intermediul unor structuri guvernamentale siriene cooptate de mai mulţi ani de sistemul militar rus în Siria.

Spania a confiscat iahtul oligarhului Serghei Chemezov

Spania a confiscat iahtul oligarhului rus Serghei Chemezov, Valerie, care se află în portul din Barcelona din luna februarie, informează The Guardian.

Citeste si: Iuri Kovalciuk este mâna dreaptă a lui Putin. Alături de el președintele rus a pus la cale planul de refacere a „Rusiei Mărețe”

„Astăzi am confiscat – termenul tehnic este imobilizat provizoriu – un iaht care îi aparţine unuia dintre principalii oligarhi”, a

declarat luni premierul spaniol Pedro Sanchez.

Iahtul de 85 de metri are o valoare estimată la 140 de milioane de dolari.

Citeste si: Kremlinul: Rusia nu are nevoie de ajutor din partea Chinei. Anunțul făcut de Dmitri Peskov: "Operațiunea va fi finalizată la timp și în totalitate"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si