Citând un videoclip publicat de mai multe instituții de presă ucrainene, Reuters raportează că Arestovich a mai spus că momentul exact va depinde de câte resurse este dispus să angajeze Kremlinul în campanie.

Războiul ar putea lua sfârșit în luna mai

„Cred că cel târziu în mai, la începutul lui mai, ar trebui să avem un acord de pace, poate fi mai devreme, vom vedea, vorbesc despre ultimele date de care dispunem”, a spus Arestovich.

Citeste si: Ce pedeapsă riscă Marina Ovsiannikova, jurnalista care a întrerupt principalul program de știri din Rusia pentru a protesta față de războiul din Ucraina

Uniunea Europeană a adoptat un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

Sancțiunile, care vor intra în vigoare imediat după publicarea lor în Jurnalul Oficial al UE marți, vor îngheța de asemenea activele mai multor oameni de afaceri care susțin statul rus, inclusiv ale magnatului Roman Abramovich, proprietarul clubului de fotbal Chelsea Londra.

Marea Britanie l-a trecut pe Abramovich pe lista sa de sancțiuni încă de joia trecută.

Citeste si: Mai multe rusoaice s-au filmat în timp ce plâng după ce au rămas fără contul de Instagram, în urma sancțiunilor: „Este regimul Putin”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Comisia Europeană a declarat într-un comunicat remis presei marți că sancțiunile includ „o interdicție cuprinzătoare asupra noilor investiții din întreg sectorul energetic rusesc”.

Măsura va afecta companii energetice rusești precum Rosneft, Transneft și Gazprom însă statele membre ale blocului comunitar vor putea cumpăra în continuare petrol și gaze naturale de la acestea.

Un oficial al UE a declarat pentru Reuters că va fi implementată și o interdicție totală asupra tranzacțiilor cu unele companii de stat ruse ce au legături cu industria de apărare a țării.

UE interzice importurile de oțel din Rusia

Comisia Europeană estimează că interdicția privind importurile de oțel din Rusia va afecta produse în valoare de 3,3 miliarde de euro.

Citeste si: Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă, mesaje de Ziua Maghiarilor: „Au îmbogățit cultura Europei și patrimoniul umanității”

În plus, companiile din UE nu vor mai avea voie să exporte produse de lux în valoare de peste 300 de euro în Rusia.

Surse din cadrul UE afirmă că vor fi interzise și exporturile autovehiculelor în valoare de peste 50.000 de euro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si