Cameramanul Pierre Zakrewski călătorea cu jurnalistul Benjamin Hall care a fost rănit grav.

„Pierre a fost un fotograf din zonele de război care a acoperit aproape toate evenimentele internaționale pentru Fox News din Irak până în Afganistan și Siria”, scrie Mediafax.

Citeste si: Trei jurnaliști au fost uciși, iar mai bine de 30 au fost răniți în Ucraina de la începutul conflictului armat

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Este o zi sfâșietoare pentru Fox News și pentru toți jurnaliștii care își riscă viețile pentru a produce știri”, mai scrie în notă.

Un fotograf american a fost ucis cu câteva zile înainte

Decesul cameramanului s-a produs la câteva zile după ce un fotograf american a fost împușcat într-o suburbie din Kiev.
Conform The Jerusalem Post, jurnalistul american ucis a fost identificat ca fiind Brent Renaud, în vârstă de 51 de ani, cetățean american.

Citeste si: Mesaje anti-război la talk-show-ul unuia dintre cei mai loiali propagandiști ai Kremlinului

„Suntem profund întristați să auzim de moartea lui Brent Renaud.

Brent era un realizator de film talentat care a contribuit pentru NYT de-a lungul anilor. Deși a contribuit în trecut (cel mai recent în 2015), el nu se afla într-o misiune în Ucraina pentru New York Times. Informațiile inițiale care au circulat s-au bazat pe găsirea unei legitimații care fusese emisă cu mai mulți ani în urmă pentru o altă misiune”, a transmis publicația americană.

Cel puțin 35 de jurnaliști au murit în acest conflict

„Cel puţin 35 de jurnalişti au fost victime”  ale soldaților Federației Ruse, trei dintre aceștia fiind ucişi de la începutul războiului, a anunțat Denisova pe contul său Telegram.

Citeste si: Prima fotografie cu jurnalista rusă Marina Ovsyannikova, după ce a protestat în direct la TV împotriva lui Putin

Mai mulţi jurnalişti au fost răniţi de focurile de armă  „trase în mod deliberat de inamic” a mai precizat Denisova, subliniând că printre aceştia se regăsesc și reprezentanţi ai presei din diferite ţări, printre care Elveţia, Cehia, Danemarca şi Marea Britanie, relatează Agerpres.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si